Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam.
Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår?
Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

Hjärtligt balsam Kureras skönhetspanel testarHjärtligt djupverkande balsam 250 ml 123 kr

Vad den lovar: “Milt parfymerat balsam där alla ingredienser är 100 procent biologiskt nedbrytbara. Innehåller vare sig färgämnen, silikoner, mineraloljor, raffinerade oljor, parabener, hormonstörande ämnen eller nanopartiklar. Passar alla hårtyper och ger en glans och lyster och gör håret lätt att reda ut samtidigt som det vårdar och ger en silkeskänsla.”

 

Vad panelen tycker: Vit och babyblå flaska med disktoppkapsyl som stängs säkert och som man vill ha framme i badrummet.
Balsamet doftar härligt, fruktigt och lätt blommigt. Har en lätt och “geléig” konsistens och går enkelt att fördela i håret. Håret känns återfuktat, luftigt och lent efter tvätt. Balsamet är drygt och fungerar också bra på det självlockiga håret. ”Ett lyxigt “salongs-märke” i eko-skrud”, tycker en ur panelen. ”Trots kort ingredienslista lyckas det här balsamet med konststycket att göra sitt jobb - nämligen ge ett friskt och glansigt hår som också är lätt att reda ut efter dusch”, tycker en annan. En favorit hos flera ur panelen!

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Schampo

Faith in nature seaweed &citrus conditioner 400 ml 70-99 krFaith in nature balsam Kureras skönhetspanel testar
Vad den lovar: “Ett balsam berikat med sjögräs som har skördats från havets botten istället för ha att plockats på stranden efter att det dött. Detta gör sjögräset rikt på jod, selen, antioxidanter och proteiner. Sjögräs förnyar och verkar stimulerande på hårbotten och hjälper ofta mot mjäll. Eteriska citrusoljor har slutligen tillsats för dess fräscha doft”.

Vad panelen tycker: Snyggt mönstrad och rejäl familjeförpackning på 400 milliliter med så kallad disktoppkapsyl i locket som försluter väl. Doften är en oväntad fräsch mix av citrus och marin doft av alger.
Geléliknande och krämig konsistens som är lätt att både fördela i blött hår och som gör håret lent och mjukt. ”Mitt långa hår blev lätt att reda ut, över förväntan!”, säger en ur panelen. "Lätt att borsta håret och gör det den ska, mycket för pengarna!”, tycker en ur panelen. Dock kan det behövas en lite rejälare mängd av balsamet, tycker flera. ”Det gör jobbet, men jag tar om för att förstärka effekten. En budgetvariant för hela familjen”, säger en ur panelen.

Dr Sannas balsam Kureras skönhetspanel testarDr Sannas volymbalsam alger 250 ml 269-299 kr
Vad den lovar: “Innehåller mikroproteiner från vetegroddar som stärker hårstråna på djupet och motverkar att de går av. Proteinerna ger även en fin glans utan att tynga ner håret. Kelp-alg tillför mineraler som stärker och ger volym. Äppelcidervinäger får hårstråts yttre lager att sluta sig, vilket ger glans och motverkar trassel”.

 

LÄS OCKSÅ: Grön omställning: Det hänger på håret del 1

Vad panelen tycker: Stort disktopplock på plastflaska, vilket är en bra form att ta i duschen och att packa. Dock kan det bli lite knepigt att klämma ut tillräcklig mängd ur förpackningen. Balsamet är ganska tunt och lätt, och tynger absolut inte håret med sin konsistens som en lotion, men gör tyvärr inte riktigt jobbet och passar inte heller ett självlockigt hår. ”Det gav en torr, knastrig känsla och håret blev frissigt efteråt.” En ur panelen tycker att balsamet "försvinner" så fort man har masserat in det i håret. Behövs därför en ansenlig mängd för att det ska ge någon effekt. ”Känns inte särskilt utredande, utan jag behöver borsta rejält och det är svårt att få ut tovorna tyvärr och jag är tvungen att använda balsamspray efteråt för att kunna reda ut håret efter tvätt.” Panelen känner inte heller av den utlovade volymgivande effekten. Balsamet doftar blommigt på ett sätt som känns naturligt. Några ur panelen tycker att doften är fräsch, andra att den är lite för örtig och stark, men den stannar inte kvar i torrt hår sen, vilket är ett plus för känsliga.

Australian Bodycare Hair care conditioner tea tree oil 250 ml 119 krAustralian bodycare balsam Kureras skönhetspanel testar
Vad den lovar: “Ett 100 procent veganskt vårdande balsam med naturlig tea tree oil för normalt eller skadat hår och effektivt mot mjäll och torr hårbotten. Hair care innehåller aktiva ingredienser som vårdar och stimulerar håret och hårbotten”.

Vad panelen tycker: Lagom stor flaska med klickkork. Ett lite tjockare balsam med en konsistens som en kräm, som ger en tinglig, pirrande och svalkande känsla i hårbotten som känns väldigt fräsch och uppiggande. Australian är kända för att vara bra på ekoprodukter och även för tea tree oil som har flera hudvårdande egenskaper. Balsamet är utredande men inte särskilt återfuktande, och fungerar uttorkande för självlockigt hår. Har man torrt hår behövs en extra inpackning om man använder detta balsam kontinuerligt. Balsamet är drygt och man behöver inte ta så mycket för att få effekt. Det går lätt att fördela i långt hår och balsamet har en rätt kraftig doft av tea tree, vilket är något av en vattendelare om man gillar eller ej – panelen är inte heller eniga huruvida doften hänger kvar när håret har torkat. ”Minus för väl stark doft som sitter kvar även när håret torkat”, tycker en ur panelen. ”Jag gillade detta mer än jag trodde att jag skulle! Doften av tea tree känns när man applicerar, men hänger inte med i det torkade håret”, tycker en annan.

LÄS OCKSÅ: Naturligt snygg med grön skönhetsdetox

Rosenserien balsam Kureras skönhetspanel testarRosenserien conditioner argan oil 150 ml 196-245 kr
Vad den lovar: ”Berikat med arganolja, kameliaolja och broccolifröilja som tillsammans ger näring och glans samt verkar skyddande. Innehåller även extrakt från björk som verkar fuktbindande. Kan även användas som en vårdande hårinpackning. Motverkar frissighet och lämnar håret följsamt och lättkammat, med en vacker lyster”.

 

Vad panelen tycker: Balsamet doftar helt ljuvligt, med toner av citron, vilket är ett stort plus. Känns lite strävt att applicera och känns inte riktigt som ett balsam i konsistensen, snarare som en hudkräm. ”Är tvungen att ta om flera gånger då balsamet liksom ”försvinner” i fingrarna. Får ingen känsla av återfuktning eller näring och även om håret blir lättkammat efter tvätt håller inte effekten i sig och håret blir lätt fett igen”, tycker en ur panelen. Står att produkten är för torrt hår, vilket panelen inte riktigt tycker att det finns täckning för. Dock passar balsamet perfekt för det lockiga håret. Lämnar en härlig, mjukgörande hinna av olja efter sig vilket ger både glans och form till lockigt hår.

LÄS OCKSÅ: Välj rätt tillskott för håret – experten tipsar!

Hårkontroll hydrating & protecting conditioner 200 ml 119-159 krHårkontroll balsam Kureras skönhetspanel testar
Vad den lovar: ”Intensivt återfuktande och mjukgörande balsam som skyddar mot slitage för alla hårtyper. Skyddar mot slitage och bidrar till ökad lyster. Berikat med xylitol, laktitol, allantoin, ricinolja och vitamin B5”.

Vad panelen tycker: Svart unisexförpackning, i form av en sober svart flaska med snäpplock, som andas salongshårvård. Är lite av en udda fågel bland alla feminint ljusa flaskor. Klassiskt balsam med geléaktig konsistens.
Krämig doft av kokos och vanilj, eller kanske kola? Panelen är eniga att doften är svåridentifierbar. Väldigt utredande balsam som ger rejält med fukt till håret och även långt hår går lätt att reda ut. Känns snarast som en inpackning. Fukten sitter kvar i håret till nästa tvätt och är också drygt. ”Jag tog samma mängd som jag brukar av ett balsam och det var på tok för mycket!”. ”Skön silkig, lite geléig konsistens som känns vårdande utan att vara oljig alls. Även torrt, behandlat och lite frissigt hår blir superenkelt att reda ut!”, säger en ur panelen. Också perfekt för det lockiga håret, håret känns både mjukt och reparerat efter tvätt.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Leila Söderholm

Leila Söderholm: “Läkarna gav mig 50 procents chans”

Hälsa

När hon var så svårt sjuk i cancer att hon inte ens kunde resa sig ur fåtöljen lurade Leila Söderholm sin hjärna att känna glädje genom att dansa med fingrarna. Leila lät inte sjukdomen och de mörka tankarna ta över. Idag är hon fortfarande ärrad av sjukdomen, men har lyckats starta om sitt liv och mår bra – och drivs av att få andra att hitta sin lustfyllda väg till hälsa. 

kvinna med värk i lederna

Artrosappen erbjuder hjälp mot smärta i lederna

Hälsa

Var fjärde svensk över 45 år har artros. Alla har inte ont, men för de som har värk som begränsar deras vardagen är det ett problem. Det är inte farligt att röra en led, även om det gör ont. Tvärtom så är lederna skapta för rörelse. Om du är osäker på vad du kan göra – prova gratisappen Joint Acadamy.

Därför ska du äta zink

Hälsa

Zink är inblandad i många viktiga processer i kroppen. Bland annat i matsmältning, fertilitet, sårläkning, ämnesomsättning och hjärnans uppfattning av omvärlden. Har du brist på zink kan det påverka huden, försämra smaksinnet och ge ett dåligt immunförsvar vilket kan leda till förkylningar och influensa. Här kommer en lista på några livsmedel som är rika på zink.

 

kvinna soml ligger i en soffa

Varför är det så svårt att ta sig upp ur soffan?

Träning

Många löser medlemskap i ett gym men sätter aldrig sin fot där. Eller bestämmer sig för att ta tag i träningen, men håller aldrig i sin satsning.  Du kanske känner igen dig? Det här beteende kallar forskare "fysisk aktivitet paradoxen", och har  visat sig i flera studier. Men det beror faktiskt inte alltid på att det saknas vilja – och det går att lösa.

Hund ligger på amerikanska flaggan

Husdjur gör dig till en bättre ledare

Husdjur

I januari flyttade Joe Biden in i Vita huset och tog med sig sina två schäfrar Champ och Major. Biden återupptog därmed en tradition bland amerikanska presidenter, nämligen att ha hund. Och det gjorde han rätt i – husdjur kan nämligen göra oss till bättre ledare!

 

katrinplommon i skål

Mat som är bra vid förstoppning

Mage

Trög mage drabbar alla lite då och då. Har du problem med förstoppning ska du ta och titta över vad du äter. Brist på fibrer kan vara en bakomliggande orsak men även vätskebrist kan ge trög mage. Här är några livsmedel som är särskilt bra att äta för dig som har problem med att magen stannar av.

Kvinna som löptränar

Mutationen som gör att du tål kyla bättre

Forskning

Tillhör du dom som sällan fryser på vintern? Du kan du sakna proteinet α-aktinin-3 som finns i muskelfibrerna. Forskare vid Karolinska institutet har kunnat visa att dessa personer har mer tolerans mot kyla samt att de oftast är bättre på uthållighetssporter.

 

Kalla bad – en quick fix som funkar

Naturlig hälsa

Knastrande snö, mörka skogstjärnar och stormigt hav. Ett vinterbad kan ske på många sätt – men det finns något som alla kalla bad har gemensamt, de ger oss hälsosamma effekter både direkt och långtgående. Linda Ahlgren och Linda Vagnelind är inbitna kallbadare som nu skrivit en bok om sin stora passion.

Mörkhårig 50-årig kvinna ler

Så tar du hand om mogen hud

Hud

Vad händer med huden när vi når 50-strecket? En hel del visar det sig. Men det finns mycket du själv kan göra för att motverka ålderstecken och få en strålande och välmående hy långt upp i åldrarna.

 

Tomatsoppa med havregrädde och persilja ovanpå

Tröstsoppa för tunga dagar

Recept

En värmande, smakrik och matig soppa med tomater, risoni, linser och selleri att stärka sig med under förkylningstider, eller då allt känns lite tungt. Koka upp och njut soppan uppkrupen i soffan under en filt!

 

Mat som mättar under kalla vintermånader

Hälsa

På vintern är det gott med varm mat som mättar. Undvik de snabba kolhydraterna, som lätt lägger sig runt midjan. Lär dig att äta rätt, och håll dig mätt länge. Det finns en hel del bra mat som gör kroppen nöjd och mätt – utan att du konsumerar en massa kalorier. Här kommer några livsmedel.

semlor

Idas glutenfria minisemlor med kardemumma

Recept

Ida Blom älskar att vara kreativ köket, och gör helst maträtterna så enkla och näringsrika som möjligt. Det ska inte vara krångligt eller dyrt. Idag är det fettisdag och här är ett recept på Ida Bloms luftiga semla med chrunchig mandelmassa.

kvinna kramar barn

Barken från tall motade astman

Hälsa

Belle Karlsson har haft ansträngningsastma sedan tonåren. Hon hade inhalatorn med när hon löptränade, men kunde ändå få andnöd. När sonen Leon, 7 år, blev fri från sin pollenallergi tack vare ett barkextrakt från en marin tall så provade även Belle tabletterna. Och det blev lika lyckat. Nu har Belle inga problem med sin andning.