Bjud på en god och nyttig råkost-wrap i helgen. Serverad med ett färsliknande, vegetarisk innehåll och en fantastiskt krämig rödbetsaioli.
Koriandern ger denna vackra skapelse en asiatisk touch.
Enjoy!
Receptet ger fyra portioner.
Fakta
Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog – som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.
4
Solskensröra
4,5 dl valnötter
3 tsk citronjuice
3 msk olivolja
3 tsk curry
3 dadlar
► Läs också – Ny studie: Bästa fettet att steka i – och fettet du ska undvika
Rödbetsaioli
3 dl cashew
2 dl vatten
1,5 msk Active Rödbeta (ett näringspulver som finns att köpa på hälsokosten)
2 msk olivolja
4 msk citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
1-2 pressade vitlökslyftor
1 tsk salt
Wrapfyllning
8 st rispapper
1 pkt alfalfagroddar
8 salladsblad
2 krukor koriander eller persilja
2 avokado
2 palsternackor
2 morötter
► Läs också: Läkare: Dåliga kostval orsak till en tredjedel av all cancer