Kantareller, finns det något godare? Här är en rå zucchinipasta med krämig kantarellpesto. Allra bäst blir det om svamparna får ”lagas” en bra stund i ugn eller torkugn först för att lite vätska ska försvinna och för att ta bort smaken av rå svamp. Med pinjenötter och näringsjäst blir det en krämig lyxig pesto – perfekt för att impa på vännerna på fredagsbjudningen.
Det här receptet kommer från Erika Frosts väldigt aptitliga bok ”Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott”. Kuriosa: Erika Frost ligger även bakom restaurangen Open New Doors, i Bottnaryd och Göteborg.
Tips!
Byt ut pinjenötterna mot hasselnötter – det blir nästan ännu godare. Och om det är okej för dig att rätten inte är 100 procent raw så testa att först rosta hasselnötterna. Gudomligt gott!
Receptet kommer från Erika Frosts bok ”Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott” (Norstedts förlag).
4
Pasta
3–4 medelstora zucchini, gärna gula
Pesto
300 g kantareller, putsade
2+4 msk rapsolja
80 g pinjenötter
2 msk näringsjäst
salt
svartpeppar
Till servering
pinjenötter
grönsallad
ev blåbär