Fräscha avokadohalvor fyllda med veganskagen gjord på frisk havre fraiche, tångrom och dill. Passar perfekt till kokt potatis eller tillsammans med rågbröd – och som förrätt vid festligheter.
Tillagningstid: 20 minuter.
Fakta
Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.
Portioner: 4
Ingredienser
1 kruka dill
1 rödlök
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk créme fraiche
2 msk tångkaviar, helst av olika färger
1 msk citronjuice
Svartpeppar
4 mogna avokado
1 dl torkade sojastrimlor
Gör så här
1. Koka sojastrimlorna i kraftigt saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt strimlorna rinna av och pressa ut så mycket vatten som möjligt. Du kan också använda färska sojabitar eller helt skippa dessa.
2. Finhacka dillen och rödlöken. Blanda majonnäs, fraiche, citronjuice och tångkaviar. Tillsätt dill, rödlök, avokado och sojastrimlorna. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar. Dela avokadon gröp ur kärnorna, fyll med en klick skagen och servera.
Av redaktionen