Plättar är roligt och gott att äta. De är små munsbitar som passar bra både som frukost, lunch och mellanmål.
Förutsatt att de är nyttiga förstås.
Och vilken tur – för det är dessa! 🙂 Och helt fria från gluten- och mjölk.
Portioner: 21
Ingredienser
Plättar:
4 ekologiska ägg
1 dl ekologisk havregrädde
2 ekologiska bananer
Salt
Valfritt: gurkmeja (i hälften av plättarna på bilden)
Läs också: Därför ska du äta gurkmeja
Glass:
1 frusen ekologisk banan (infrusen i skivor)
1 dl frusen mango
valfri mängd lingon – frusna eller färska
Gör så här
Plättar:
Rör samman i mixer eller matberedare. Stek i ekologiskt kokosfett och lite olja.
Glass:
Mixa samman i matberedare till du är nöjd med konsistensen. Servera gärna med hela bär till.
Läs också: Rent mjöl i påsen? Här är guiden till 9 olika sorters mjöl – varav 7 glutenfria