Bjud mamma på något gott i morgon! Den här lite annorlunda och suveränt goda maräng- och rabarbertårtan görs med fördel dagen innan den ska serveras, då den behöver tid i frysen.
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm och hennes blogg Riktig mat & hälsa.
8
400 g rabarber
1 1/2 dl sukrin
1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl
Läs också – Kurera guidar: Socker och sötningsmedel
Marängbotten:
3 st äggvitor (spara äggulorna till vaniljvispen)
1 dl sukrin
1 1/2 tsk ättikssprit
50 g grovhackade hasselnötter
1/2 msk majzena
Vaniljvisp:
2 äggulor
3 msk sukrin melis
1 1/2 tsk vaniljpulver, ekologiskt
2 dl vispgrädde
Läs också – Knepet: Sukrin mot bananflugorna
Annons