Vegobitar marinerade i färskpressad apelsinjuice och ingefära. Fantastisk god plockmat eller förrätt som går att göra på vilka vegobitar som helst.
Små goda plockrätter förgyller alla fester. Här har Väljvego.se skapat en liten förrätt eller plockrätt med kryddiga vegobitar tillsammans med ingefära och apelsin.
Tillagningstid: 25 minuter.
Fakta
Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.
Portioner: 4
Ingredienser
Gör så här
1. Börja med att tina upp vegobitarna. Blanda sedan apelsinjuice, ingefära och svartpeppar. Låt bitarna marinera i kryddblandningen under 30 min.
2. Värm upp en stekpanna och stek vegobitarna till de får en gyllene färg.
3. Skölj hjärtsalladen noggrant och låten den rinna av. Plocka de största bladen kring salladen och ha i vegobitarna. Toppa med mandelspån och servera.
Av redaktionen