Annons

Kryddiga vegobitar med apelsin och ingefära

Vegobitar marinerade i färskpressad apelsinjuice och ingefära. Fantastisk god plockmat eller förrätt som går att göra på vilka vegobitar som helst.

Redaktionen

8 april, 2019
Kryddiga vegobitar med apelsin och ingefära
Dela inlägget

Vegobitar marinerade i färskpressad apelsinjuice och ingefära. Fantastisk god plockmat eller förrätt som går att göra på vilka vegobitar som helst.

Små goda plockrätter förgyller alla fester. Här har Väljvego.se skapat en liten förrätt eller plockrätt med kryddiga vegobitar tillsammans med ingefära och apelsin.

Tillagningstid: 25 minuter.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.

Portioner: 4

Ingredienser

Hjärtsallad
320 g vegobitar
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk riven ingefära
1/2 dl mandelspån
1 tsk Svartpeppar
Salt efter smak

Gör så här

1. Börja med att tina upp vegobitarna. Blanda sedan apelsinjuice, ingefära och svartpeppar. Låt bitarna marinera i kryddblandningen under 30 min.
2. Värm upp en stekpanna och stek vegobitarna till de får en gyllene färg.
3. Skölj hjärtsalladen noggrant och låten den rinna av. Plocka de största bladen kring salladen och ha i vegobitarna. Toppa med mandelspån och servera.

Av redaktionen

 

Annons