Morotsbiffar som är lika enkla som goda, och extra nyttiga tack vare ingefäran. Prova dem redan ikväll! Du kommer bara ångra att du inte provade tidigare.
Så här skriver författaren Tia Jumbe om receptet: ”Jag älskar de här biffarna med dill, fetaost och ingefära. Det är en så fin smakkombination! Jag brukar använda fruktköttet
från juicen Solgul kraft på sidan 93 i boken, där kommer det med lite god sötpotatis också, och fylla på med riven morot om det inte räcker. Ett smart sätt att ta vara på resterna från
juicen, som ju annars går rakt ner i soporna (i bästa fall i matåtervinningen).
► Läs också: Flexitarianism – spås bli hetaste kosttrenden 2017
Fakta
Receptet kommer från boken ”Boosta din hälsa med naturliga superfoods – 51 goda recept med världens nyttigaste växter” skriven av Tia Jumbe.
Portioner: 6
Ingredienser
1 l grovt riven morot
2 ägg
200 g fetaost
1,5 dl bovetemjöl
1 kruka dill
2 cm riven ingefära
Ev 0,5 dl vatten
Salt och peppar efter smak
► Läs också: Ny studie avslöjar hur unga tjejer kan minska sin risk för bröstcancer: grönsaker!
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål, hacka dillen och smula ner fetaosten.
• Smeten ska vara ganska fast. Om du använder mycket fruktkött kan den bli lite torr, tillsätt då vatten.
• Smaka av med salt och peppar. Stek på medelhög värme, 2–3 minuter per sida.
• Servera med en sallad och en yoghurtsås eller örtdressing.
► Läs också: Guide: Så bör du äta dina grönsaker för att maximera näringen
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!