Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg

Kureras nya skönhetsexpert Sara Nomberg Foto: Michael Tomescu

Möt Kureras nya skönhetsexpert: ”Jag känner att jag kan göra skillnad”

Sara Nomberg

Ålder: 30
Gör: Ekologisk hudvårdsterapeut, näringsfysiolog och Kureras nya skönhetsexpert
Bor: Stockholm
Familj: Sambo, hund och en papegoja
Så mår jag bra: Genom att vara i naturen, äta god mat och vara med min familj och min hund

Med ett starkt miljöengagemang och ett brinnande intresse för naturlig skönhet vill Kureras nya skönhetsexpert, Sara Nomberg, sprida kunskap om naturlig hudvård och hur vi undviker skadliga ämnen i skönhetsprodukter.

Sara Nomberg har jobbat med ekologisk skönhet och hälsa i tio år och är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog.

LÄS OCKSÅ: Var och hur kan jag få hjälp för min akne?

Vill förmedla kunskap
Nu är hon också Kureras nya skönhetsexpert.
– Det känns jätteroligt och spännande! Jag förväntar mig frågor från era medvetna läsare som vill ha svar på alltifrån kluriga frågor om ingredienslistan i hudvård till hur man lindrar sina akne- och eksemproblem.
Sara Nomberg har en passion för att förmedla kunskap och har tidigare arbetat i hälsokostbutik som rådgivare och som huvudlärare i ekologisk hudvård på Axelsons gymnastiska institut.

LÄS OCKSÅ: Följ med på Kureras ansiktsmaskskola

Intresse för miljön
Idag arbetar hon bland annat med sitt eget hudvårdsmärke, Organics by Sara, med podcasten Green beauty talk, och som föreläsare hos bland annat Naturskyddsföreningen. Och just intresset för miljön har länge varit en stark drivkraft. Sara Nomberg blev vegetarian vid 13 års ålder för att skona miljön och engagerar sig ofta i frågor som rör djur och natur.
– Jag har alltid haft dåligt samvete för allt dumt vi gör mot jorden och naturen. Genom att jobba med naturlig hudvård där jag betonar vikten av att minska exponeringen från skadliga syntetiska kemikalier känner jag att jag kan göra skillnad för både miljön och för vår hälsa.

 

Att hjälpa människor är en annan drivkraft – och tidigare i livet funderade hon på att bli både barnmorska och läkare, men tog till slut steget över till hudvård och hur man stärker huden med hjälp av ett helhetsperspektiv.
– Många söker quick fixes med krämer eller hudvårdsprodukter, men huden är en spegel av vårt inre och vid många hudproblem finns en koppling till tarmar och matsmältning.

LÄS OCKSÅ: 4 värstingar att undvika i din hudkräm

Uttorkande för huden
Hennes bästa hudvårdstips? Tänk på vilken rengöring du använder!
– Många rengöringar är uttorkande för huden, så genom att tänka på din rengöringsrutin och använda produkter som inte löser upp din fettsyramantel kan du komma långt för en bra och balanserad hudhälsa.

Här kan du ställa dina frågor, helt anonymt, till Sara Nomberg om frågor som rör hudvård och skönhet.

Av Tina Harr


Sara Nomberg

Ålder: 30
Gör: Ekologisk hudvårdsterapeut, näringsfysiolog och Kureras nya skönhetsexpert
Bor: Stockholm
Familj: Sambo, hund och en papegoja
Så mår jag bra: Genom att vara i naturen, äta god mat och vara med min familj och min hund

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinnoansikte

Boosta huden inifrån med kollagen

Hälsa

Att vilja ta hand om sig själv handlar inte om fåfänga eller att inte acceptera tidens gång. Alla åldras vi, men frågan är hur. När vi tar hand om vårt inre, då syns det i det yttre. När ålderstecknen börjar ta form i ansiktet finns det ett viktigt ämne som kan bromsa upp nedbrytningen från insidan. Har du hört talas om marint kollagen av typ 1?

Blir du också sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

kvinna med långt hår

Hälsan syns i ditt hår

Hälsa

Kroniska besvär och obalanser kan vara svåra att upptäcka för sjukvården. Men en bit av ditt hår kan ge svar. En hårmineralanalys läser av 36 mineraler, spårämnen och metaller i din kropp. Kurera har pratat hår och hälsa med näringsmedicinare Ulrika Sunnerheim-Dahlman som gjort tusentals analyser de senaste 20 åren.

 

Montage: kvinnlig modell och fyra brun utan sol-produkter

Skönhetspanelen testar: Brun utan sol

Hud

Många av oss tycker om att se fräscht solkyssta ut på sommaren – men vill samtidigt helst undvika de skadliga UVA-strålarna från solen. Ett smidigt och hälsosammare sätt är att använda en ekologisk brun utan sol-produkt!

 

Flygbild över Central Park

Så förbättrar grönområden din psykiska hälsa

Eko/miljö

Vistelser i naturen eller i grönområden i storstäder, ensam eller i grupp, ger flera fördelar för vår psykiska hälsa. Till exempel en starkare känsla av meningsfullhet i livet och känslor av lycka. Nu vill svenska forskare att stadsplanerare ska använda sig av grönområden i städer för att minska psykisk ohälsa.

kvinna på sommaräng

Spenatextraktet som gör dig mätt – längre

Hälsa

Fetman ökar snabbt i Sverige. Mer än hälften av den vuxna befolkningen är överviktiga. Professor Charlotte Erlanson-Albertsson har sysslat med aptitreglering i flera decennier. Ett samtal vid middagsbordet ledde fram till ett tillskott med spenat som ger mättnad och leder till viktnedgång. Effekten är dokumenterad i kliniska studier.

fisk, bröd och grönsaker

Selen i jordarna minskar på grund av klimatförändringar

Hälsa

Selen är viktig för att du ska må bra. Mikronäringsämnet stöder 25 olika selenberoende enzymer i kroppen. Selen får du bland annat i dig när du äter fisk, nötter, mejeriprodukter och ägg. Men det finns ett stort problem – jordarna i Europa har låga nivåer av det livsviktiga ämnet, och klimatförändringarna gör problemet värre.

 

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

 

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.