Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg

Kureras nya skönhetsexpert Sara Nomberg Foto: Michael Tomescu

Möt Kureras nya skönhetsexpert: ”Jag känner att jag kan göra skillnad”

Sara Nomberg

Ålder: 30
Gör: Ekologisk hudvårdsterapeut, näringsfysiolog och Kureras nya skönhetsexpert
Bor: Stockholm
Familj: Sambo, hund och en papegoja
Så mår jag bra: Genom att vara i naturen, äta god mat och vara med min familj och min hund

Med ett starkt miljöengagemang och ett brinnande intresse för naturlig skönhet vill Kureras nya skönhetsexpert, Sara Nomberg, sprida kunskap om naturlig hudvård och hur vi undviker skadliga ämnen i skönhetsprodukter.

Sara Nomberg har jobbat med ekologisk skönhet och hälsa i tio år och är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog.

LÄS OCKSÅ: Var och hur kan jag få hjälp för min akne?

Vill förmedla kunskap
Nu är hon också Kureras nya skönhetsexpert.
– Det känns jätteroligt och spännande! Jag förväntar mig frågor från era medvetna läsare som vill ha svar på alltifrån kluriga frågor om ingredienslistan i hudvård till hur man lindrar sina akne- och eksemproblem.
Sara Nomberg har en passion för att förmedla kunskap och har tidigare arbetat i hälsokostbutik som rådgivare och som huvudlärare i ekologisk hudvård på Axelsons gymnastiska institut.

LÄS OCKSÅ: Följ med på Kureras ansiktsmaskskola

Intresse för miljön
Idag arbetar hon bland annat med sitt eget hudvårdsmärke, Organics by Sara, med podcasten Green beauty talk, och som föreläsare hos bland annat Naturskyddsföreningen. Och just intresset för miljön har länge varit en stark drivkraft. Sara Nomberg blev vegetarian vid 13 års ålder för att skona miljön och engagerar sig ofta i frågor som rör djur och natur.
– Jag har alltid haft dåligt samvete för allt dumt vi gör mot jorden och naturen. Genom att jobba med naturlig hudvård där jag betonar vikten av att minska exponeringen från skadliga syntetiska kemikalier känner jag att jag kan göra skillnad för både miljön och för vår hälsa.

 

Att hjälpa människor är en annan drivkraft – och tidigare i livet funderade hon på att bli både barnmorska och läkare, men tog till slut steget över till hudvård och hur man stärker huden med hjälp av ett helhetsperspektiv.
– Många söker quick fixes med krämer eller hudvårdsprodukter, men huden är en spegel av vårt inre och vid många hudproblem finns en koppling till tarmar och matsmältning.

LÄS OCKSÅ: 4 värstingar att undvika i din hudkräm

Uttorkande för huden
Hennes bästa hudvårdstips? Tänk på vilken rengöring du använder!
– Många rengöringar är uttorkande för huden, så genom att tänka på din rengöringsrutin och använda produkter som inte löser upp din fettsyramantel kan du komma långt för en bra och balanserad hudhälsa.

Här kan du ställa dina frågor, helt anonymt, till Sara Nomberg om frågor som rör hudvård och skönhet.

Av Tina Harr


Sara Nomberg

Ålder: 30
Gör: Ekologisk hudvårdsterapeut, näringsfysiolog och Kureras nya skönhetsexpert
Bor: Stockholm
Familj: Sambo, hund och en papegoja
Så mår jag bra: Genom att vara i naturen, äta god mat och vara med min familj och min hund

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

hand visar nej till ett glas vin

Det här ligger bakom kvinnors alkoholproblem

Forskning

Kvinnor har de senaste decennierna ökat sin alkoholkonsumtion. En av anledningarna är att samhället är mer jämlikt. Men det ökade drickandet har också gett missbruksproblem. En doktorsavhandling av Fides Schückher beskriver att framförallt trauman i barndomen, men också föräldrars missbruk och personliga egenskaper ligger bakom alkoholmissbruket.

kvinna vid matbord som sätter upp handen mot sämre mat

Så kommer du in i bättre matvanor

Kost

Snart har hela januari passerat och kanske tillhör du dom som vill äta mindre och sundare, men har svårt att få regelbundenhet och hälsosammare matvanor. Du är långt ifrån ensam – och det finns bra knep. Kureras expert, näringsmedicinska terapeuten Fredrik Ölander, hjälper dig att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt ätande.

 

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Kurera testar

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam. Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår? Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

kvinna badar bastu

Bastubad – en riktig dunderkur för hälsan

Hälsa

Mitt i vintern badar vi extra mycket bastu för att det värmer skönt. Fortsätt med det! Bastubad är inte bara en härlig upplevelse, det kan minska risken för demens, stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Regelbundet bastubadande verkar även kunna minska ångest, lindra värk och kan förbättra sömnen.

kvinna på vinterväg sträcker ut armarna

I dag är det kramens dag – lär dig kramas digitalt

Hälsa

Det har snart gått ett år sedan vi uppmanades att hålla social distans för att inte smitta varandra med coronavirus. Baksidan av allt det bra som avstånd mellan varandra medför så saknar nog de allra flesta att kramas. Men du kanske inte visste att musik eller en film som associeras med glädje kan aktivera samma centrum i hjärnan som en verklig kram – så lär dig kramas digitalt.

 

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?