Ice cream sandwich lovers – den här är till er! En nötig, mäktig glassmacka som du endast behöver äta en liten kub av för att bli nöjd. Eller så väljer du en nötfri variant med bananfyllning.
Receptmakaren Erica Palmcrantz Aziz brukar för enkelhetens skull göra en större sats och fryser in i en avlång bakform.
– Vill du fylla en hel avlång bakform behöver du dubbla receptet. Det blir också snyggt att använda runda muffinsformar, helst i silikon, till dina glassmackor, säger hon.
Fakta
Receptet kommer från Erica Palmcrantz Aziz och hennes bok ”Rawsome”.
Deg
3 dl paranötter
3 msk kakao
5 droppar pepparmyntsolja
5 dadlar
en nypa salt
Glass
1 msk kokosolja
2 dl macadamianötter
1 msk agavesirap
6 msk vatten
1 msk lecitin
1 dl sötade kakaonibs (går att byta ut mot raw kakaonibs eller hackad rå choklad)