Är du en sucker för riktigt goda frukostfrallor? Då är det här ett recept för dig. Det innehåller dessutom en spännande ingrediens som gör brödet extra proteinrikt: Ärt- och havreproteinpulver.
Ingredienser
1/2 dl dinkel- eller grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk krossade linfrön
1 ägg
30 g Better You Ärt- och havreprotein vanilj
70 g lättkvarg
► Läs också: Krossade linfröns vara eller icke vara
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg och kvarg. Smeten ska vara kladdig. Lägg bakpåtspapper på en plåt och klicka ut 2-4 frallor. Toppa med till exempel solros/pumpa- och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Mer inspiration till brödbak?
Hittar du bland annat här:
• Glutenfria chiafrö-bröd
• Glutenfria nyponfrallor
• Glutenfritt proteinbröd utan jäst (focaccia)
• Underbara LCHF-frallor
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!