Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Peter Erlandsson

Så fick Åse tillbaka sin energi

Åse Thulin

Ålder: 45 år.
Bor: Farstorp utanför Hästveda i ett hus på landet
Gör: Jobbar på friskvårdsförskola.
Familj: Man och två barn, en dotter på elva och en son på 14 år.
Så mår jag bra: Rör på mig naturligt i jobbet. Har en crosstrainer hemma. Tycker om att ta långa promenader, cyklar och går till badhuset, som just nu har stängt på grund av corona. 

När Åses trötthet aldrig ville gå över misstänkte hon sköldkörtelrubbning. Men hennes besvikelse var stor när läkarundersökningen visade att hon låg inom normalvärdena. Vad berodde tröttheten då på? Åse sökte nya vägar. Ett tillskott med ashwaganda gav efterlängtad ork och energi tillbaka.

Åse Thulin älskar sitt jobb som förskollärare på en friskvårdsskola utanför Hässleholm. Men trots det mådde hon inte bra, utan kände sig trött, hängig, yr och illamående. Efter en tid med ständiga besvär berättade Åse för en väninna som tyckte att hon borde kolla upp värdena för sin sköldkörtel, vilket hon också gjorde.

– Vad jag absolut ville undvika var att hamna i samma situation som för några år sedan då jag blev utbränd – denna gång var jag mer uppmärksam på min hälsa och bokade tid på en vårdcentral.

– Till min förvåning ansåg läkaren att mina värden var bra. Alla låg inom de så kallade normalvärdena och mer kunde de inte göra.  Det var ju inte det jag hade hoppats på, för jag fortsatte att må dåligt, men visste fortfarande inte varför. Det kändes verkligen som om jag var i en återvändsgränd.

 

LÄS OCKSÅ: Stress, binjurar och hormoner – så hjälper du kroppen

Symtomen kom tillbaka
Åses mamma som visste hur dottern kämpade med sin hälsa hade läst en artikel om en kvinna med ungefär samma diffusa symtom som dotterns, som misstänktes komma från sköldkörteln och som fått hjälp av kosttillskottet KSM66. 

Mamman tipsade Åse som började äta två kapslar av näringstillskottet per dag.

– Jag tyckte egentligen inte att jag kände så stor skillnad, så när burken var slut köpte jag ingen ny. Men efter några dagar började jag märka att de gamla symtomen kom tillbaka. Jag började äta ashwaganda igen – och successivt kom energin och orken tillbaka. 

– Anledningen till att jag inte märkte förändringen från början är att den kom lite smygande, liksom gradvis. Men nu inser jag att eftersom jag har haft problemen så länge så är det som att vända en stor båt – det måste få ta tid. Kapslarna hjälper mig verkligen. Jag är inte helt bra men jag känner mig mycket gladare, mer full av energi – och mycket lugnare. Det är som natt och dag. Jag är verkligen glad för att min kära mamma tipsade mig!

Av Inger Palm


Åse Thulin

Ålder: 45 år.
Bor: Farstorp utanför Hästveda i ett hus på landet
Gör: Jobbar på friskvårdsförskola.
Familj: Man och två barn, en dotter på elva och en son på 14 år.
Så mår jag bra: Rör på mig naturligt i jobbet. Har en crosstrainer hemma. Tycker om att ta långa promenader, cyklar och går till badhuset, som just nu har stängt på grund av corona. 

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna med långt hår

Hälsan syns i ditt hår

Hälsa

Kroniska besvär och obalanser kan vara svåra att upptäcka för sjukvården. Men en bit av ditt hår kan ge svar. En hårmineralanalys läser av 36 mineraler, spårämnen och metaller i din kropp. Kurera har pratat hår och hälsa med näringsmedicinare Ulrika Sunnerheim-Dahlman som gjort tusentals analyser de senaste 20 åren.

Montage: kvinnlig modell och fyra brun utan sol-produkter

Skönhetspanelen testar: Brun utan sol

Hud

Många av oss tycker om att se fräscht solkyssta ut på sommaren – men vill samtidigt helst undvika de skadliga UVA-strålarna från solen. Ett smidigt och hälsosammare sätt är att använda en ekologisk brun utan sol-produkt!

 

Flygbild över Central Park

Så förbättrar grönområden din psykiska hälsa

Eko/miljö

Vistelser i naturen eller i grönområden i storstäder, ensam eller i grupp, ger flera fördelar för vår psykiska hälsa. Till exempel en starkare känsla av meningsfullhet i livet och känslor av lycka. Nu vill svenska forskare att stadsplanerare ska använda sig av grönområden i städer för att minska psykisk ohälsa.

kvinna på sommaräng

Spenatextraktet som gör dig mätt – längre

Hälsa

Fetman ökar snabbt i Sverige. Mer än hälften av den vuxna befolkningen är överviktiga. Professor Charlotte Erlanson-Albertsson har sysslat med aptitreglering i flera decennier. Ett samtal vid middagsbordet ledde fram till ett tillskott med spenat som ger mättnad och leder till viktnedgång. Effekten är dokumenterad i kliniska studier.

 

fisk, bröd och grönsaker

Selen i jordarna minskar på grund av klimatförändringar

Hälsa

Selen är viktig för att du ska må bra. Mikronäringsämnet stöder 25 olika selenberoende enzymer i kroppen. Selen får du bland annat i dig när du äter fisk, nötter, mejeriprodukter och ägg. Men det finns ett stort problem – jordarna i Europa har låga nivåer av det livsviktiga ämnet, och klimatförändringarna gör problemet värre.

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

 

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.