Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Peter Erlandsson

Så fick Åse tillbaka sin energi

Åse Thulin

Ålder: 45 år.
Bor: Farstorp utanför Hästveda i ett hus på landet
Gör: Jobbar på friskvårdsförskola.
Familj: Man och två barn, en dotter på elva och en son på 14 år.
Så mår jag bra: Rör på mig naturligt i jobbet. Har en crosstrainer hemma. Tycker om att ta långa promenader, cyklar och går till badhuset, som just nu har stängt på grund av corona. 

När Åses trötthet aldrig ville gå över misstänkte hon sköldkörtelrubbning. Men hennes besvikelse var stor när läkarundersökningen visade att hon låg inom normalvärdena. Vad berodde tröttheten då på? Åse sökte nya vägar. Ett tillskott med ashwaganda gav efterlängtad ork och energi tillbaka.

Åse Thulin älskar sitt jobb som förskollärare på en friskvårdsskola utanför Hässleholm. Men trots det mådde hon inte bra, utan kände sig trött, hängig, yr och illamående. Efter en tid med ständiga besvär berättade Åse för en väninna som tyckte att hon borde kolla upp värdena för sin sköldkörtel, vilket hon också gjorde.

– Vad jag absolut ville undvika var att hamna i samma situation som för några år sedan då jag blev utbränd – denna gång var jag mer uppmärksam på min hälsa och bokade tid på en vårdcentral.

– Till min förvåning ansåg läkaren att mina värden var bra. Alla låg inom de så kallade normalvärdena och mer kunde de inte göra.  Det var ju inte det jag hade hoppats på, för jag fortsatte att må dåligt, men visste fortfarande inte varför. Det kändes verkligen som om jag var i en återvändsgränd.

 

LÄS OCKSÅ: Stress, binjurar och hormoner – så hjälper du kroppen

Symtomen kom tillbaka
Åses mamma som visste hur dottern kämpade med sin hälsa hade läst en artikel om en kvinna med ungefär samma diffusa symtom som dotterns, som misstänktes komma från sköldkörteln och som fått hjälp av kosttillskottet KSM66. 

Mamman tipsade Åse som började äta två kapslar av näringstillskottet per dag.

– Jag tyckte egentligen inte att jag kände så stor skillnad, så när burken var slut köpte jag ingen ny. Men efter några dagar började jag märka att de gamla symtomen kom tillbaka. Jag började äta ashwaganda igen – och successivt kom energin och orken tillbaka. 

– Anledningen till att jag inte märkte förändringen från början är att den kom lite smygande, liksom gradvis. Men nu inser jag att eftersom jag har haft problemen så länge så är det som att vända en stor båt – det måste få ta tid. Kapslarna hjälper mig verkligen. Jag är inte helt bra men jag känner mig mycket gladare, mer full av energi – och mycket lugnare. Det är som natt och dag. Jag är verkligen glad för att min kära mamma tipsade mig!

Av Inger Palm


Åse Thulin

Ålder: 45 år.
Bor: Farstorp utanför Hästveda i ett hus på landet
Gör: Jobbar på friskvårdsförskola.
Familj: Man och två barn, en dotter på elva och en son på 14 år.
Så mår jag bra: Rör på mig naturligt i jobbet. Har en crosstrainer hemma. Tycker om att ta långa promenader, cyklar och går till badhuset, som just nu har stängt på grund av corona. 

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

 

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

 

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.