Annons
Annons

Vegan bowl med rättikanudlar och mangosalsa

En vegansk bowl med tofu, linsfärs, grönkål och mangosalsa – och fräscha nudlar av zucchini och rättika. Det är Jenny och Linnea, tjejerna bakom Må bra-bloggen Supermat som ligger bakom receptet. Visst blir man sugen?

Redaktionen

21 april, 2019
Vegan bowl med rättikanudlar och mangosalsa
Dela inlägget

En vegansk bowl med tofu, linsfärs, grönkål och mangosalsa – och fräscha nudlar av zucchini och rättika.
Det är Jenny och Linnea, tjejerna bakom Må bra-bloggen Supermat som ligger bakom receptet.

Visst blir man sugen?

De är hälsopedagoger och matbloggare – utsedda till Årets hälsobloggare 2017 – och tycker att det är viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med livets alla utmaningar.
Här har de snott ihop en vegetarisk rätt, lockande för både öga och smaklökar, som nog kan kännas extra aptitlig för den som tröttnat på påskens mat och nu önskar något lätt och fräscht.

Välbesökt receptblogg och instagramkonto
Vill du veta mer om Jenny Westman och Linnea Eriksson, deras succéblogg och populära instagramkonto – där de publicerar recept på supermat utan gluten, raffinerat socker och onödiga tillsatser och inspirerar till ett hälsosamt liv genom god och näringsriktig mat?
Då ska du hålla utkik efter Kureras mer djupgående intervju med dem som kommer att publiceras 1 maj.

Ingredienserna är för en person men det går lätt att anpassa ifall man vill ha mer eller mindre.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Må bra-bloggen Supermat.

Portioner: 1

Ingredienser

• ca två stora blad grönkål
• 0,5 pkt kikärtor
• ca 1 msk gojibär
• ca 70 g naturell tofu
• lite tamarisoja
• en liten vitlök
• en bit zucchini
• en bit rättika
• ca 1 dl mango
• 2 tomater
• saften från 1 lime
• några blad koriander
• 5-6 soltorkade körsbärstomater

Tillbehör:
En färs/röra på hackade morötter, kokta linser, gul lök och tomater som kryddats med tacokrydda.

LÄS OCKSÅ: Mycket bekämpningsmedel i gojibär – Så här lätt slipper du undan

Gör så här

1. Skär bort stjälken på grönkålen och stek den lätt i pannan, tillsätt salt, kikärtor och gojibär på slutet.
2. Skär tofun i mindre bitar och stek tillsammans med tamarisoja och pressad vitlök.
3. Tina mango och blanda ihop med hackad tomat, soltorkade körsbärstomater, koriander och limesaft.
4. Gör nudlar av zucchinin och rättikan med hjälp av en grönsakssvarv
5. Koka röda linser, hacka morot och gul lök smått. Mixa tomater, koka linserna och stek sedan ihop alltsammans till en färs. Krydda med tacokrydda.
6. Lägg upp allt i en skål och toppa med rostade och krossade mandlar.

Av redaktionen

Annons
Annons