Annons

Bananglass med chokladöverdrag

Tillfredsställ sötsuget i sommar med en betydligt nyttigare glass. Egentligen borde ordet glass stå inom citationstecken. Ni förstår snart varför. Men spela roll: Supersmarrigt hur som!

Redaktionen

30 april, 2015
Bananglass med chokladöverdrag
Dela inlägget

Tillfredsställ sötsuget i sommar med en betydligt nyttigare glass. Egentligen borde ordet glass stå inom citationstecken. Ni förstår snart varför. Men spela roll: Supersmarrigt hur som!

Receptet ger 6-9 glassar beroende på hur stora bananerna är.

Läs också: Gluten- och laktosfri kokosglass med sommarbär

Annons
Fakta

Receptet kommer från Great Earth.

Kokosblomssocker har ett glykemiskt lågt index, innehåller mer näring än vanligt socker och kan ersätta ersätta vitt socker i all bakning. Det är ekologiskt, raw, veganskt, har lågt glykemiskt index och har ingen smak av kokos.

8
”Glass”
3 st ekologiska bananer
Papperssugrör eller glasspinnar

Ingredienser chokladöverdrag
1/2 dl raw kakaopulver
1/2 dl kokosolja
0,4 dl flytande sötning (på bilden används agavesirap)

Ingredienser topping
Frukt, bär, nötter eller kryddor efter smak och önskemål som du vill ha på glassen (på bilden används pistagenötter, kokosblomsocker från Greath Earth och hallon)

Läs också: Ät kokosolja och bränn fett

Annons