donuts

Dunkin’ Donuts i Sverige har gått i konkurs

Det amerikanska munkföretaget Dunkin’ Donuts svenska franchise har gått i konkurs, rapporterar Aftonbladet. Den amerikanska kedjan som har stora skulder slår igen efter fyra år.

Dunkin’ Donuts som öppnade i Sverige 2014 fanns på sju platser, varav två var butiker inhysta i andra affärer samt att de haft en liten produktionsenhet. Nu meddelar man att verksamheten avvecklas med omedelbar verkan. Redan förra veckan stängde samtliga franchisebutiker i Sverige. En konkursansökan har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Gick inte att driva lönsamt
Den svenska munkkedjans vd Jimi Metz bekräftar konkursen för Aftonbladet. “Anledningen var att det var omöjligt att nå lönsamhet under de aktuella förutsättningarna. Otroligt ledsamt. Vi är många som har kämpat hårt”.

 

LÄS OCKSÅ: Det här händer i kroppen när du äter en Big Mac

Stora skulder
Företaget har cirka 8 miljoner kronor i skulder till banken enligt konkursförvaltaren Det kan även kosta att lämna hyreskontrakt, och Dunkin’ Donuts kommer få fortsätta att betala hyran till dess att lokalerna inte längre står outhyrda.

LÄS OCKSÅ: Vad räknas egentligen som skräpmat?

Anställda sägs upp
Ett 60-tal personer drabbas av konkursen, däribland ca 15 heltidsanställda.

Av redaktionen

Källa: Food supply och Aftonbladet

Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

koppar_kan_vara_orsaken_till_dina_halsoproblem

Koppar kan vara orsaken till dina hälsoproblem

Hälsa

Koppar är ett livsnödvändigt spårämne som kroppen behöver. Problemet idag är att vi snarare har för mycket koppar i kroppen än för lite. Har du problem med exempelvis utmattning, sköldkörtelproblem, sömnproblem, PMS, hormonobalanser, IBS, allergier, hudproblem, depression, oro, minnes- och koncentrationsproblem, kan det vara värt att se över dina kopparnivåer.

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.