Den före detta elitsimmaren och OS-guldmedaljören Lars Frölander är vegan och mycket näringsmedveten.
Till tidningen Vegomagasinet delar han med sig av sin smått legendariska broccolisoppa.
Här är receptet.
Lars Frölander har ett stort hälsointresse. Han äter till exempel en växtbaserad kosthållning och är noga med att komplettera med kosttillskott. Utöver det för veganer livsnödvändiga B12 ser han också till att få i sig vegetabiliska fettsyror, hampapulver, B-komplex, magnesium och supergreens. Men så har det inte alltid sett ut. Snarare tvärtom. Läs mer om hur och varför Lars började intressera sig för kostens koppling till hälsan i en tidigare intervju med Kurera. Det är intressant läsning, vi lovar.
LÄS OCKSÅ: Frukt och grönt med minst och mest bekämpningsmedel
Fakta
Namn: Lars Frölander
Sysselsättning: Simmare och gymnastiklärare.
Meritlista: OS-guldmedaljör i 100 meter fjärilsim 2000. Lars har även tagit flera VM-guld och ett stort antal EM-guld under sin karriär som simmare.
Receptet kommer från tidningen Vegomagasinet.
Portioner: 1
Ingredienser
50 g fryst broccoli
50 g fryst spenat
30 g grönkål
5 dl vatten
2 avokado
2 msk olivolja
2 tsk salt
Topping
Några basilikablad
LÄS OCKSÅ: Kureras närings-ABC för veganer
Gör så här
Häll ner broccoli, spenat, grönkål och vatten i en kastrull.
Värm upp och tillsätt avokado, olivolja och salt.
Häll över allt i en matberedare eller blender och mixa till en slät soppa.
Garnera med några basilikablad och servera genast.
Av redaktionen
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!