Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Jenny Andersson

Marie Forleo: “Min mission är att hjälpa så många jag kan”

Marie Forleo

Född och uppvuxen i New Jersey, USA.
Gör: Driver den prisvinnande YouTube-kanalen MarieTV, med över 51 miljoner visningar, och programledare för The Marie Forleo Podcast, med mer än tio miljoner nedladdningar, samt företagskursen B-School. Hennes bok "Allt går att lösa" kom nyligen ut på svenska, på Soulfood publishing
Mer info: För att läsa mer om Marie, hennes livsfilosofi och verksamhet gå in på hennes hemsida

Tillhör du dem som tror att allt går att lösa? Eller tvivlar du kanske som så många andra på dina egna förmågor? I så fall är det dags att du bekantar dig med Marie Forleo, hennes mantra är att allt går att lösa och hon själv är ett levande exempel på det.

Succéförfattaren och entreprenören Marie Forleo har gått från noll till att driva ett smärre imperium om man får tro henne själv. Och hon har tunga supportrar, ingen mindre än Oprah Winfrey har kallat henne "en tongivande ledare för den kommande generationen”.

Allt går att lösa
Genom Youtube-kanalen MarieTV och podden The Marie Forleo Podcast har Marie lärt entreprenörer och kreatörer i alla åldrar och från olika bakgrund hur man drömmer stort och når sina mål. Hennes bok ”Allt går att lösa” klättrade direkt upp till första plats på New York Times bästsäljarlista när den kom ut i USA – nyligen släpptes den på svenska. Att allt går att lösa är också bokens huvudbudskap.
– Det är en enkel fras som alla kan använda för att transformera sitt liv. Den är universell och kan tillämpas på allt, säger Marie Forleo i ett pressmeddelande från förlaget Soulfood publishing. Förläggaren Marit Mossbäck är stolt och glad över att få vara den som får ge ut boken på svenska.
– Jag har följt henne länge, säger Marit i en kommentar till Kurera.

 

Lärt sig av sin mor
Marie Forleos mamma hade en svår uppväxt och lovade tidigt att skapa ett bättre liv åt sig själv så snart hon blev gammal nog – ett löfte hon såg till att hålla. Hon var rådig och händig gjorde allt från att kakla om badrummet själv till att lappa taket när det behövdes. Hon var även sparsam och en mästare på att få ekonomin att gå ihop.
– Jag minns hur vi tillsammans gick igenom söndagstidningen och klippte ut rabattkuponger när jag var liten. Hon lärde mig alla möjliga sätt att spara pengar på.
Inget var för stort eller för litet och när favoritradion gick sönder skruvade hon isär den och fick den att fungera igen.
Till slut frågade Marie sin mamma hur hon kunde klara av att göra så många saker hon aldrig gjort tidigare, utan att någon visat henne hur man gör.
– Hon såg på mig och sa ”Var inte löjlig Ree. Inget i livet är särskilt komplicerat. Du kan göra allt du bestämmer dig för om du bara kavlar upp ärmarna och tar tag i problemet. Allt går att lösa.”

LÄS OCKSÅ: Lyckoexperten: “Räkna dina välsignelser”

Mammans inställning blev Maries mantra
”Allt går att lösa” har sedan dess blivit som ett mantra för Marie.
– Det har hjälpt mig på många sätt, säger Marie och nämner som exempel att det bland annat hjälpt henne att avsluta en destruktiv relation. Hon har fått stipendier och kommit in på utbildningar, trots kölistor och trots att hon saknat de förkunskaper som krävts. Redan som barn var hon envis och gav sig inte i första taget, utan fortsatte att söka till de lag hon ville vara med i trots att hon fått nobben upprepade gånger. Som vuxen har hon ofta fått de jobb hon velat ha och hennes mantra har även hjälpt henne få ordning på ekonomin när det behövts.

LÄS OCKSÅ: Artisten Micke Syd Andersson tappar in sig på rätt frekvens

Kunnat genomföra det hon föresatt sig
Det var också tack vare sin livsinställning som Marie tordes starta vad som skulle komma att bli ett framgångsrikt företag inom media och utbildning utan vare sig tidigare kunskap, erfarenhet, investerare, högskoleexamen eller kontakter.
– Jag berättar inte detta för att skryta, utan för att jag är övertygad om att allt verkligen går att lösa och genomföra, säger Marie och fortsätter:
– Min mission är att hjälpa så många jag kan under min livstid. Jag hoppas att min bok kommer inspirera miljontals människor att inte vänta längre, utan istället börja skapa det arbete och det liv de drömmer om.

LÄS OCKSÅ: Byron Katie: “Tankarna är orsaken till vårt lidande”

Hur funkar det då?
Genom att säga frasen "Allt går att lösa"  högt växlar hjärnan från problemläge till lösningsläge menar Marie.
– Ju mer du upprepar frasen, desto snabbare tränar du hjärnan till att tänka mer innovativt och kreativt.
Maries filosofi är att alla föds med en inneboende kraft att skapa förändring, i såväl sitt eget som andras liv.
– Den kraften existerar inte utanför dig själv, det är inget du kan köpa eller låna. Du har det redan inom dig. 

Maries tre regler
1. Alla problem går att lösa och alla drömmar går att förverkliga.
2. Om ett problem inte går att lösa så är det egentligen inte ett problem – det är ett av livets faktum eller naturlagar som döden eller gravitation.
3. Du kanske inte bryr dig tillräckligt mycket för att lösa ett visst problem eller uppnå en särskild dröm. Det är okej. Hitta ett annat problem eller en annan dröm som tänder din gnista och gå tillbaka till nummer 1.

 

Metoden kan användas till
• Att uppnå stora livsdrömmar som att komma in på en viss högskola, bygga upp ett företag, byta karriär eller rädda en relation. Använd den för att lära dig ett nytt språk, bli en bättre förälder eller starkare ledare i din organisation. Eller använd den för att hantera världsliga problem som en trasig tvättmaskin eller ett punkterat däck.
• Hitta en väg ut ur kronisk stress, sorg, ilska, depression, missbruk, ångest, hopplöshet och skuld.
• Skapa positiva och viktiga förändringar tillsammans med andra.

Ett bakslag är en ny möjlighet
Maries inställning gör att hon ser bakslag som en möjlighet att växa, och utmaningar eller ”avslag” som värdefulla lärdomar.
– Var inte för snabb med att döma dina så kallade misslyckanden. Kalla det vad du vill, optimism eller naivitet men din senaste flopp kan vara en kosmisk omdirigering som vägleder dig till ett bättre och större mål.

Enligt Marie kan vi inte åstadkomma någon verklig förändring i världen om vi inte först har modet att förändra oss själva. Och för att förändra oss själva måste vi först tro på att det är möjligt att göra det. Något hon hoppas bidra till med sin bok.

Av Nina Törmark


Marie Forleo

Född och uppvuxen i New Jersey, USA.
Gör: Driver den prisvinnande YouTube-kanalen MarieTV, med över 51 miljoner visningar, och programledare för The Marie Forleo Podcast, med mer än tio miljoner nedladdningar, samt företagskursen B-School. Hennes bok "Allt går att lösa" kom nyligen ut på svenska, på Soulfood publishing
Mer info: För att läsa mer om Marie, hennes livsfilosofi och verksamhet gå in på hennes hemsida

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

 

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.