Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Martin Brunnberg och Fredrik Paulún: “Vi brinner för att förbättra folkhälsan”

Fakta om kurserna

Kostrådgivarutbildning:
Ordinarie pris: 10 000 kr exkl. moms. 
För dig som läser Kurera: 8000 kr exkl. moms.

*Utbildningen är uppdelad i 24 delavsnitt med texter, filmer, kontrollfrågor.
*Lärare som är näringsfysiologer och erfarna pedagoger
*Rullande kursstart – du kan påbörja när du vill

Rådgivare idrottsnutrition:
Ordinarie pris: 5 520 kr exkl. moms. För dig som läser Kurera: 4 416 kr exkl. moms.

Kursen är framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer.
Kanske jobbar du som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning?

Drömmer du om att utbilda dig till kostrådgivare? Eller vill du lära dig allt om idrottsnutrition? Nu har du chans att förverkliga drömmen – utan att åka hemifrån och till ett extra förmånligt pris, bara för dig som läser Kurera!

Bakom distanskurserna  "Kostrådgivare" och "Rådgivare idrottsnutrition" står meriterade näringsfysiologerna Martin Brunnberg och Fredrik Paulún, med flera decenniers erfarenhet och ett tjugotal skrivna böcker inom kost och näringslära i bagaget. Tillsammans driver de Svenska Näringsakademin som erbjuder en mängd spännande utbildningar inom kost, träning och hälsa.

Martin Brunnberg som är utbildningsansvarig, berättar att de nu lanserat en uppdaterad version av en av deras mest populära utbildningar, som Kurera-läsare nu kan boka till 20 % rabatt.

 

Det handlar om en ny version av vår populära kostrådgivarutbildning på distans. Här läser du avsnitten i din egen takt och på tidpunkter som du själv väljer. Det är texter varvat med filmer och inlämningsuppgifter, säger Martin Brunnberg.

LÄS MER och boka distansutbildningarna "Kostrådgivare" och "Rådgivare idrottsnutrition" från Svenska Näringsakademin – till 20 % rabatt! 

Svenska Näringsakademin har utbildat över 2000 kostrådgivare, personliga tränare och coacher genom åren. Var hittar man de experter som ni har utbildat idag?
– Det finns många sammanhang där våra kostrådgivare arbetar. En del jobbar på gym, andra inom vård eller matproduktion. Kostrådgivaren kan bidra inom alltifrån träning, matlagning, livsmedelsproduktion och överviktsbehandling till hälsoinspiration mot företag, säger Martin Brunnberg.

LÄS OCKSÅ: Hur ska vi äta egentligen?

Hur kom det sig att just du och Fredrik Paulún "teamade upp" tillsammans?
– Min och Fredriks relation började i mitten av 1990-talet då vi lärde känna varandra på gymmet där vi tränade. Vi blev sedermera träningspartners och Fredrik väckte mitt intresse för näringslära och jag studerade så småningom till näringsfysiolog (Msc Nutrition). Vi har arbetat ihop i olika former, bland annat med bokförlag och 2005 slog vi upp portarna till Svenska Näringsakademin, som då hette Paulúns Näringscenter.

Vad kännetecknar verksamheten på Svenska Näringsakademin idag?
– Att vi vill sprida hälsobudskap och förbättra folkhälsan genom att göra folk mer kunniga om vad som är bra att stoppa i sig och vilka underverk maten kan göra för hälsan. Samtidigt har vi både en brinnande passion för utbildning och vi motiveras otroligt mycket av att se våra elever utvecklas.

 

Hur har ert arbete, respektive omvärldens syn på hälsa, kost och träning förändrats jämfört med när ni började jobba med detta?
–Vi måste hela tiden hålla oss à jour och värdera nya rön som kommer i en ständig ström. Idag vet man betydligt mer om hur näring kan påverka vår hälsa. Medvetenheten bland gemene man är högre idag än för 15 år sedan. Gällande träningsbiten så är det fler människor som tränar och det finns också ett större utbud av aktiviteter som gör det lättare för individen att hitta träningsformer som är kul och som passar in i vardagens logistik. Idag finns det många som satsar hårt, men de flesta är medvetna om att även mindre träningsdoser ger stora effekter på hälsan jämfört med att inte göra något alls.

LÄS OCKSÅ: Viktigt med goda matvanor vid oro och stress

Vilka är era respektive personliga hjärtefrågor inom hälsa och varför?
– Jag brinner för folkhälsa, det vill säga hur man med kost och livsstil kan minska risken för att utveckla folkhälsosjukdomar som diabetes, övervikt, högt blodtryck och hjärtsjukdom. Fredrik: Att med enkla vetenskapligt baserade råd ge människor en märkbart bättre hälsa och prestation.

Slutligen: Varför ska man välja just era utbildningar och vem vänder de sig till?
– Vi arbetar med de bästa och mest välmeriterade lärarna. Vi finns även tillhands efter avslutade utbildning och hjälper till med frågeställningar kring klienter och nya rön. Våra elever tillhör marknadens mest nöjda gällande utbildningens kvalitet.

Av Carolina Eriksson


Fakta om kurserna

Kostrådgivarutbildning:
Ordinarie pris: 10 000 kr exkl. moms. 
För dig som läser Kurera: 8000 kr exkl. moms.

*Utbildningen är uppdelad i 24 delavsnitt med texter, filmer, kontrollfrågor.
*Lärare som är näringsfysiologer och erfarna pedagoger
*Rullande kursstart – du kan påbörja när du vill

Rådgivare idrottsnutrition:
Ordinarie pris: 5 520 kr exkl. moms. För dig som läser Kurera: 4 416 kr exkl. moms.

Kursen är framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer.
Kanske jobbar du som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning?

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

 

korg med nässlor

Plocka nyttiga nässlor och annat ogräs

Hälsa

På våren men även sommaren kan du plocka nässlor och göra nässelsoppa eller torka för att dricka som te. Nässlorna är stärkande för immunförsvaret, men är även bra för hud och hår då dessa är rika på både vitaminer och mineraler.

kvinna väljer frukt i butik

Svenskarnas maghälsa har blivit bättre 

Hälsa

Äntligen lite positiva nyheter om svenskarnas hälsa. När Magrapporten 2021 presenterade siffror på just magproblemens utbredning visade det sig att våra magar nu mår bättre än vad de gjorde 2019. Framför allt är magarna hos de unga kvinnorna i bättre skick.

Collage: ung kvinna blinkar med ena ögat, bredvid fem BB-krämer

Skönhetspanelen testar: BB-cream

Hud

En bra BB-cream jämnar ut hudtonen och ger täckning likt en foundation – samtidigt som den ger fukt och smidighet till huden som en dagkräm. Vi har testat fem ekologiska krämer, och funnit en favorit!

 

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

 

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

 

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

Fredagsmys med tex-mex

Fredagsmys med tex-mex

Mat

Ingen fredag utan tacos! Men har du möjligtvis tröttnat lite på den klassiska ”fredagsmys-tacosen” kanske det här kan ge dig inspiration till nya tillbehör som piffar upp lite.

 

Frallor med en bytta smör

Proteinboostade frallor med bönor

Matbröd

Unna dig själv eller en närstående riktigt goda, nybakade frallor till frukost eller mellis! Dessa är bakade med bönor som höjer proteinhalten, mättar bra och passar perfekt till både unga idrottare och äldre personer med ökat proteinbehov.