Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Martin Brunnberg och Fredrik Paulún: “Vi brinner för att förbättra folkhälsan”

Fakta om kurserna

Kostrådgivarutbildning:
Ordinarie pris: 10 000 kr exkl. moms. 
För dig som läser Kurera: 8000 kr exkl. moms.

*Utbildningen är uppdelad i 24 delavsnitt med texter, filmer, kontrollfrågor.
*Lärare som är näringsfysiologer och erfarna pedagoger
*Rullande kursstart – du kan påbörja när du vill

Rådgivare idrottsnutrition:
Ordinarie pris: 5 520 kr exkl. moms. För dig som läser Kurera: 4 416 kr exkl. moms.

Kursen är framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer.
Kanske jobbar du som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning?

Drömmer du om att utbilda dig till kostrådgivare? Eller vill du lära dig allt om idrottsnutrition? Nu har du chans att förverkliga drömmen – utan att åka hemifrån och till ett extra förmånligt pris, bara för dig som läser Kurera!

Bakom distanskurserna  "Kostrådgivare" och "Rådgivare idrottsnutrition" står meriterade näringsfysiologerna Martin Brunnberg och Fredrik Paulún, med flera decenniers erfarenhet och ett tjugotal skrivna böcker inom kost och näringslära i bagaget. Tillsammans driver de Svenska Näringsakademin som erbjuder en mängd spännande utbildningar inom kost, träning och hälsa.

Martin Brunnberg som är utbildningsansvarig, berättar att de nu lanserat en uppdaterad version av en av deras mest populära utbildningar, som Kurera-läsare nu kan boka till 20 % rabatt.

 

Det handlar om en ny version av vår populära kostrådgivarutbildning på distans. Här läser du avsnitten i din egen takt och på tidpunkter som du själv väljer. Det är texter varvat med filmer och inlämningsuppgifter, säger Martin Brunnberg.

LÄS MER och boka distansutbildningarna "Kostrådgivare" och "Rådgivare idrottsnutrition" från Svenska Näringsakademin – till 20 % rabatt! 

Svenska Näringsakademin har utbildat över 2000 kostrådgivare, personliga tränare och coacher genom åren. Var hittar man de experter som ni har utbildat idag?
– Det finns många sammanhang där våra kostrådgivare arbetar. En del jobbar på gym, andra inom vård eller matproduktion. Kostrådgivaren kan bidra inom alltifrån träning, matlagning, livsmedelsproduktion och överviktsbehandling till hälsoinspiration mot företag, säger Martin Brunnberg.

LÄS OCKSÅ: Hur ska vi äta egentligen?

Hur kom det sig att just du och Fredrik Paulún "teamade upp" tillsammans?
– Min och Fredriks relation började i mitten av 1990-talet då vi lärde känna varandra på gymmet där vi tränade. Vi blev sedermera träningspartners och Fredrik väckte mitt intresse för näringslära och jag studerade så småningom till näringsfysiolog (Msc Nutrition). Vi har arbetat ihop i olika former, bland annat med bokförlag och 2005 slog vi upp portarna till Svenska Näringsakademin, som då hette Paulúns Näringscenter.

Vad kännetecknar verksamheten på Svenska Näringsakademin idag?
– Att vi vill sprida hälsobudskap och förbättra folkhälsan genom att göra folk mer kunniga om vad som är bra att stoppa i sig och vilka underverk maten kan göra för hälsan. Samtidigt har vi både en brinnande passion för utbildning och vi motiveras otroligt mycket av att se våra elever utvecklas.

 

Hur har ert arbete, respektive omvärldens syn på hälsa, kost och träning förändrats jämfört med när ni började jobba med detta?
–Vi måste hela tiden hålla oss à jour och värdera nya rön som kommer i en ständig ström. Idag vet man betydligt mer om hur näring kan påverka vår hälsa. Medvetenheten bland gemene man är högre idag än för 15 år sedan. Gällande träningsbiten så är det fler människor som tränar och det finns också ett större utbud av aktiviteter som gör det lättare för individen att hitta träningsformer som är kul och som passar in i vardagens logistik. Idag finns det många som satsar hårt, men de flesta är medvetna om att även mindre träningsdoser ger stora effekter på hälsan jämfört med att inte göra något alls.

LÄS OCKSÅ: Viktigt med goda matvanor vid oro och stress

Vilka är era respektive personliga hjärtefrågor inom hälsa och varför?
– Jag brinner för folkhälsa, det vill säga hur man med kost och livsstil kan minska risken för att utveckla folkhälsosjukdomar som diabetes, övervikt, högt blodtryck och hjärtsjukdom. Fredrik: Att med enkla vetenskapligt baserade råd ge människor en märkbart bättre hälsa och prestation.

Slutligen: Varför ska man välja just era utbildningar och vem vänder de sig till?
– Vi arbetar med de bästa och mest välmeriterade lärarna. Vi finns även tillhands efter avslutade utbildning och hjälper till med frågeställningar kring klienter och nya rön. Våra elever tillhör marknadens mest nöjda gällande utbildningens kvalitet.

Av Carolina Eriksson


Fakta om kurserna

Kostrådgivarutbildning:
Ordinarie pris: 10 000 kr exkl. moms. 
För dig som läser Kurera: 8000 kr exkl. moms.

*Utbildningen är uppdelad i 24 delavsnitt med texter, filmer, kontrollfrågor.
*Lärare som är näringsfysiologer och erfarna pedagoger
*Rullande kursstart – du kan påbörja när du vill

Rådgivare idrottsnutrition:
Ordinarie pris: 5 520 kr exkl. moms. För dig som läser Kurera: 4 416 kr exkl. moms.

Kursen är framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer.
Kanske jobbar du som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning?

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Doktor känner på patients hals

Så kan du påverka din sköldkörtel

Hälsa

En halv miljon svenskar har diagnostiserats med sköldkörtelsjukdom. Det vanligaste är en underfunktion i sköldkörteln och åtta av tio som drabbas är kvinnor. Den kinesiska medicinen ställer ingen diagnos när det kommer till sköldkörteln. Det ser symtomen som brister av vitala substanser. Kurera pratade med Diamantis Koukouvinos som är naturläkare i kinesisk medicin om hur han behandlar sina patienter med sköldkörtelrubbningar.

Matrester på en köksbänk med en stekpanna och en röd kastrull i bakgrunden

Zero waste – så nollar du ditt matavfall i köket

Eko/miljö

Hela 200 000 ton onödigt matsvinn produceras av de svenska hemmen varje år. Och 224 000 ton hälls ut i avloppet. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att återvinna mat och bli mer kreativa i vår matlagning, för att vända trenden, det menar bokaktuella Karin Bohlin - som också bjuder på ett smarrigt "restrecept".

 

kvinna som håller blommor framför underlivet

Tvättar du underlivet rätt?

Hälsa

Besvär i underlivet är ett problem hos många kvinnor som vi sällan pratar om. Irritation som torrhet, klåda och svamp kan påverka humör som samliv. Hur tvättar du själv ditt underliv? Med vatten, tvål eller en duschgelé? Det ska du inte göra! Rätt intimvård kan återställa balansen i underlivet och du kan bli kvitt dina besvär.  

3 burkar med kosttillskott

Tävla och vinn i Kureras julkalender

Julkalender

Det lackar mot jul – och vad är då bättre än vakna varje morgon till en julkalender? I år har vi på Kurera laddat kalendern med allt från nyttiga vitaminer och välgörande kosttillskott till hudvård och konsultationer av våra experter. Varje morgon mellan 1 december och ända fram till julafton öppnar vi en ny lucka och ger dig en ny chans att vinna! Luckan öppnas klockan 05.30 och stängs vid midnatt.

porträttbild kvinna

Hög dos C-vitamin håller Camilla frisk

Hälsa

Camilla Eide jobbar som butiksbiträde och har en son som precis börjat förskoleklass. Hon exponeras med andra ord mycket för virus och bakterier. För att slippa förkylningar är Camilla noga med vad hon äter. För ett år sedan började hon ta en C-vitamin som stannar i kroppen under ett dygn, för att hålla sig frisk. 

kvinna som håller sig för magen

Låt bitterörter lugna orolig mage

Hälsa

Har det blivit för mycket av det goda? Tillfälliga besvär med magen drabbar alla någon gång. Lugn, det finns enkel och naturlig hjälp. Och snabb! Bitterörter är första hjälpen för matsmältningssystem som hamnat i obalans.

 

Rödvit katt tittar på chokladmuffins i granris

Så märker du om din katt fått chokladförgiftning

Husdjur

Temadagen Kattens dag infaller samma dag som första advent varje år, alltså söndag 29 november! En dag att både fira och uppmärksamma de älskade fyrbenta vännerna och adventsmysa. Men tänk på att hålla praliner eller rawfoodbollar med kakao borta från din katt – den kan nämligen drabbas av chokladförgiftning om den äter kakao.

nypon buskar

Nypon dämpar värken i lederna

Hälsa

Artros är vår vanligaste kroniska sjukdom, och inflammation i lederna kan ge smärtor som begränsar vardagen. Men det finns flera naturliga ämnen som kan få värken att avta, som nypon och vitamin C – och kondroitin från nötkreatur. Kurera har talat med smärtläkaren Bo Dettner om naturlig smärtlindring för ledbesvären.

ben

Hjälp mot kryp i benen

Hälsa

Det pirrar, kryper och smärtar i benen – och sömnen blir lidande. Restless legs är en pina för den som drabbas. Ny spännande forskning visar att spårämnet selen kan hjälpa vid lätta till medelsvåra symtom. Kurera har pratat med Jan Ulfberg, docenten och specialistläkaren som forskat på restless legs i 30 år och sett patienter bli hjälpta.

 

två kvinnor kör plankan

Vad är bäst? Kondition- eller styrketräning

Hälsa

Vi som gillar att träna pratar gärna länge och ofta om vad som är bästa sättet att träna. Är det styrketräning eller kanske konditionsträning? Färsk forskning visade att båda sätten är bra, men på olika sätt. Vill du slippa typ 2 diabetes ska du förbättra konditionen, men för viktnedgång och andra sjukdomar är valet inte lika uppenbart.

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

 

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!