"Mitt hår har aldrig mått så bra som nu!" | Kurera.se

Foto: Pernilla Wahlman

”Mitt hår har aldrig mått så bra som nu!”

Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Från tunt och sprött babyhår till hår som känns starkt, friskt och växer snabbare. 42-åriga Susanne Eriksson ger sitt hår en välbehövlig boost inifrån bestående av växtextrakt, vitaminer och mineraler.

–Babyhår!
Svaret kommer blixtsnabbt när 42-åriga Susanne Eriksson ska beskriva sitt hår.
– Jag har verkligen supermjuka och fina hårstrån, det känns exakt som babyhår. Det går inte att beskriva det bättre.

Hon skrattar och säger att det är hennes pappas fel.
– Min mamma har tjockt och mörkt hår och min pappa har ljust och fint hår. Det blev tyvärr så att jag ärvde pappas elände!

 

Extremt mjukt hår
Hon berättar att hon alltid har haft extremt mjukt hår. Avancerad styling har aldrig varit något att tänka på och till och med gummisnoddar har orsakat problem och slitit av de tunna hårstråna.
– Eftersom jag alltid har varit mån om mitt hår har jag valt bort styling och låtit håret vara i mesta möjliga mån. Min styling består mer av att jag vänder upp och ner på huvudet och skakar på det. Sedan får det självtorka.

Dessutom är det meningslöst att ge sig på några avancerade uppsättningar eller frisyrförsök, säger Susanne.
– När man stylar håret och gör sig fin så går det en kvart och all styling är som bortblåst. Det finns liksom ingen styrsel i håret och då känns det onödigt att fixa och dona med det.

Eftersom Susannes hår är så känsligt har hon alltid varit noga med att hålla efter det och frisörbesök står högt upp på prioriteringslistan. Hon klipper det oftast med åtta-tio veckors mellanrum, men just den här perioden har det gått lite längre tid än vanligt då Susanne är mitt inne i en intensiv praktikperiod. Hon pluggar sista terminen till socialpedagog och pendlar till praktikplatsen i Västerås.
– Jag har en klipptid på måndag, men håret har hållit sig förvånansvärt fint. Det är lite torrt i topparna men jag har inte tappat något hår. Det brukar jag annars göra när det är slitet.

Rådgjorde med sin frisör
I perioder har Susanne ätit tillskott för håret. Det har gett resultat, men då hennes favoritprodukt slutade tillverkas gjorde hon ett längre uppehåll. För en tid sedan bestämde hon sig för att börja igen.
– Jag googlade vitaminer för hår och började läsa på lite om innehåll och vad jag behövde för just mitt hår. Jag gillar rena produkter och då jag är student är humana priser ett plus också.

 

Susanne rådgjorde även med sin frisör för att få hans syn på saken och om han trodde att det skulle hjälpa hennes hårkvalitet på traven.
– Min frisör Tommy är jätteduktig. Han har varit verksam i många år och är väldigt kunnig. Jag litar väldigt mycket på hans omdöme och han tyckte att jag skulle testa Beautiful Hair.

LÄS OCKSÅ: Frisören Paula fick tillbaka håret med kisel

Stor skillnad
Susanne kände av skillnaden snabbt, berättar hon.
– Det märktes framför allt på kvalitén. När håret är slitet så tappar jag ganska mycket. Nu höll det väldigt mycket bättre och längre innan jag behövde klippa det.

När hon väl besökte Tommy igen såg han också en stor skillnad på Susannes hårkvalitet.
– Utväxten såg mycket starkare och fylligare ut än tidigare. Han har ju sett mitt hår under många år och var själv förvånad över skillnaden.

 

Hon tar en tablett en gång om dagen och förbättringen håller i sig, berättar hon.
– Det både känns och syns och det är mycket mer tåligt. Det går inte av lika lätt och jag kan styla det mycket mer utan att det sliter på det. Håret har varit så känsligt tidigare, hårtork och plattång har alltid gjort det narigt och sprött. Nu är det mycket mera hållbart.

LÄS OCKSÅ: Så fick Annika håret tillbaka

Växer snabbare
Just nu håller Susanne på att spara ut sitt hår från en kort nacke och lite busigare frisyr till mer jämna längder. Det går snabbare än tidigare, berättar hon.
– Det växer definitivt snabbare sedan jag började äta tillskott för håret. Ibland får jag ett ryck och klipper av mig allt hår och sedan bestämmer jag mig för att spara ut det igen. Jag märker verkligen att det går snabbare att spara ut det denna gången. Det växer på riktigt bra!

Hon rekommenderar alla med tunt och känsligt hår att ta hand om det inifrån med vitaminer och mineraler.
– Det är uppenbart att näringstillskottet fyller ett behov hos mig. Så här bra har mitt hår aldrig mått!

Av Jennie Jägeblad


Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Grön midsommarmiddag signerad Sophie

Recept

Ni har väl inte missat Sophies Bohnstedts blogg på Kurera med ljuvliga recept på mat som är både miljövänlig och hälsosam. Här bjuder hon på ett specialkomponerad midsommarmiddag till Kureras läsare. Vad sägs om purjolöks”rösti” med ugnsbakade rödbetor i balsamicodressing med pinjeparmesan, basilika och gräslök. Till det serveras ruccola och ugnsrostad sparris. 

“Det är anti-aging inifrån”

Hud

När Maria Carlweitz passerade 40 upplevde hon att någonting hände med huden. Den blev torrare, slappare och förlorade sin lyster. I dag mår hennes hud bättre än någonsin – mycket tack vare näringsboosten med kollagen.

 

Ny studie: “Vi får i oss fem gram plast i veckan”

Eko/miljö

Det finns i allt från öl och vatten till skaldjur. Nu visar en ny sammanställning att vi kan få i oss så mycket som fem gram eller lika mycket som ett kreditkort plast i veckan. Det mesta kommer från vattnet vi dricker. Nu visar dessutom ny forskning att det finns betydligt mer mikroplast i haven än vi tidigare förstått.

Så upptäcker du farliga knölar hos din hund

Så upptäcker du potentiellt farliga knölar hos din hund

Allmänt

Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland hundar och ungefär varannan hund över åtta år drabbas. Som vid all cancer kan tidig diagnos vara avgörande och som hundägare är det därför bra att själv kunna undersöka sin älskling i jakten på knölar – även om långt ifrån alla ojämnheter i din hunds hud är farliga. Här får du veta mer om hur du går till väga.

Så skapar du en må-bra-trädgård

Eko/miljö

En prunkande, härlig trädgård kan fylla fler funktioner än att bara vara vacker. Genom att tänka på dofter, placering av växter och möbler kan du skapa en alldeles egen läkande trädgård där du får ro och kan koppla av.

Hudexperten: “Vi måste lära oss sola smart”

Forskning

Kemiska uv-filter i solskydd tränger in genom huden och ut i blodet enligt en ny studie. För vissa solskydd blir nivåerna i blodet så höga att de bör utredas som hälsorisk menar forskarna bakom studien. Vi frågade Kureras hudexpert hudvårdsterapeuten och homeopaten Johanna Bjurström vad hon anser om de nya rönen.

 

Hela Sverige springer för Terese

Allmänt

Träningsprofilen och inspiratören Térese Alvén 37, slog igenom med sin träningsblogg ”Spark i baken”, sedan dess har hon varit en förebild för många. I maj fick hon beskedet att hon drabbats av en svår form av cancer och i dagarna gick hennes make ut och meddelade att Térese valt att sövas ned sin sista tid. Nu pågår en insamling till Cancerfonden i hennes namn.

 

”Smärtan i mitt knä är helt borta”

Hälsa

Jan Lindberg är banchef på en golfklubb i Värmland och milslånga promenader ingår i arbetet. För två år sedan började ett knä värka. Röntgen visade på artros och värken tilltog så att Jan allt oftare fick ta golfbilen. I november förra året började Jan ta ett tillskott med gurkmeja och boswellia. Tre månader senare var smärtan i knäet helt borta.

Behåll hälsan med maten som skyddar mot sjukdom

Kost

Han är kändisarnas favorit och inte att undra på att han är populär, till exempel säger han att det är nyttigt att ta en öl. I boken "Ät dig frisk" som nyligen kom ut på svenska lyfter läkaren William W Li fram livsmedel som på olika sätt bidrar till att skydda mot sjukdom. 

“Unna dig att vila in semestern” 

Krönikan

För många kan försommaren vara en tid med många aktiviteter, sådant man vanligtvis gillar kan bli en börda som pliktskyldigt bockas av. Även roliga saker blir stressande om de blir för många. Känner du som vi att det lätt kan bli för mycket av det goda? Frågar Lotta Lagerqvist och Victoria Carinci i denna krönika där de tipsar om olika sätt att stressa ned.

 

Nutritionisten om hälsofördelarna med att fasta

Kost

Fasta har traditionellt används sedan urminnes tider inom olika religioner och traditioner. Det är skillnad på fasta och kalorirestriktion. Kalorirestriktion är när man minskar sitt intag av kalorier överlag och fasta innebär att man endast äter under specifika perioder eller tidpunkter. Många använder fasta för att gå ner i vikt med det har även visats ha många andra positiva hälsoeffekter. Nutritionisten Lina Åhlén hjälper oss att reda ut begreppen.

Allt fler barn kan prata med sin pappa om problem

Gravid/barn

Andelen barn och unga som kan prata med sin mamma om problem har varit hög i Sverige under lång tid. Nu ökar andelen som uppger att de kan prata förtroligt även med sin pappa, hos båda könen men särskilt bland flickor. Det visar de senaste resultaten från Folkhälsomyndighetens årliga undersökning om skolbarns hälsovanor.

Man skjutsar glad kvinna i skottkärra

Nya trenden: odla mat i grannens trädgård

Eko/miljö

Matcha odlingssugna med trädgårdsägare. Det är Rebecka Hagmans enkla idé som kan bidra till både mångfald och att outnyttjade trädgårdar tas tillvara. – Genom att dela trädgård skapas också nya möten mellan människor som annars inte hade träffats, säger hon.

 

Nationaldagsfirande med grekisk touch

Recept

Oavsett om du ska fira nationaldagen eller bara njuta med av en picknick i den underbara grönskan kan det vara gott med något att äta. Kurera bjuder på två recept med grekisk touch ur boken "Jills och Marias Taverna" av  Jill Johnson & Maria Molin Ljunggren. Båda rätterna passar utmärkt att ta med sig i den vegetariska picknickkorgen eller servera ihop med grillat – varför inte halloumi?

Så hittar du vägen bort från oron

Hälsa

Att oroa sig är normalt och fyller en funktion för att vi ska kunna lösa problem och tackla svårigheter. Men när oron blir till ett ältande som skapar osäkerhet och kanske handlingsförlamning, då är det dags att ta sig en ordentlig titt på sitt beteende. Kurera träffade stressexperten och samtalsterapeuten Karin Isberg som vet hur man kliver ur negativa tankemönster.