Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Pernilla Wahlman

”Mitt hår har aldrig mått så bra som nu!”

Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Från tunt och sprött babyhår till hår som känns starkt, friskt och växer snabbare. 42-åriga Susanne Eriksson ger sitt hår en välbehövlig boost inifrån bestående av växtextrakt, vitaminer och mineraler.

–Babyhår!
Svaret kommer blixtsnabbt när 42-åriga Susanne Eriksson ska beskriva sitt hår.
– Jag har verkligen supermjuka och fina hårstrån, det känns exakt som babyhår. Det går inte att beskriva det bättre.

Hon skrattar och säger att det är hennes pappas fel.
– Min mamma har tjockt och mörkt hår och min pappa har ljust och fint hår. Det blev tyvärr så att jag ärvde pappas elände!

 

Extremt mjukt hår
Hon berättar att hon alltid har haft extremt mjukt hår. Avancerad styling har aldrig varit något att tänka på och till och med gummisnoddar har orsakat problem och slitit av de tunna hårstråna.
– Eftersom jag alltid har varit mån om mitt hår har jag valt bort styling och låtit håret vara i mesta möjliga mån. Min styling består mer av att jag vänder upp och ner på huvudet och skakar på det. Sedan får det självtorka.

Dessutom är det meningslöst att ge sig på några avancerade uppsättningar eller frisyrförsök, säger Susanne.
– När man stylar håret och gör sig fin så går det en kvart och all styling är som bortblåst. Det finns liksom ingen styrsel i håret och då känns det onödigt att fixa och dona med det.

Eftersom Susannes hår är så känsligt har hon alltid varit noga med att hålla efter det och frisörbesök står högt upp på prioriteringslistan. Hon klipper det oftast med åtta-tio veckors mellanrum, men just den här perioden har det gått lite längre tid än vanligt då Susanne är mitt inne i en intensiv praktikperiod. Hon pluggar sista terminen till socialpedagog och pendlar till praktikplatsen i Västerås.
– Jag har en klipptid på måndag, men håret har hållit sig förvånansvärt fint. Det är lite torrt i topparna men jag har inte tappat något hår. Det brukar jag annars göra när det är slitet.

Rådgjorde med sin frisör
I perioder har Susanne ätit tillskott för håret. Det har gett resultat, men då hennes favoritprodukt slutade tillverkas gjorde hon ett längre uppehåll. För en tid sedan bestämde hon sig för att börja igen.
– Jag googlade vitaminer för hår och började läsa på lite om innehåll och vad jag behövde för just mitt hår. Jag gillar rena produkter och då jag är student är humana priser ett plus också.

 

Susanne rådgjorde även med sin frisör för att få hans syn på saken och om han trodde att det skulle hjälpa hennes hårkvalitet på traven.
– Min frisör Tommy är jätteduktig. Han har varit verksam i många år och är väldigt kunnig. Jag litar väldigt mycket på hans omdöme och han tyckte att jag skulle testa Beautiful Hair.

LÄS OCKSÅ: Frisören Paula fick tillbaka håret med kisel

Stor skillnad
Susanne kände av skillnaden snabbt, berättar hon.
– Det märktes framför allt på kvalitén. När håret är slitet så tappar jag ganska mycket. Nu höll det väldigt mycket bättre och längre innan jag behövde klippa det.

När hon väl besökte Tommy igen såg han också en stor skillnad på Susannes hårkvalitet.
– Utväxten såg mycket starkare och fylligare ut än tidigare. Han har ju sett mitt hår under många år och var själv förvånad över skillnaden.

 

Hon tar en tablett en gång om dagen och förbättringen håller i sig, berättar hon.
– Det både känns och syns och det är mycket mer tåligt. Det går inte av lika lätt och jag kan styla det mycket mer utan att det sliter på det. Håret har varit så känsligt tidigare, hårtork och plattång har alltid gjort det narigt och sprött. Nu är det mycket mera hållbart.

LÄS OCKSÅ: Så fick Annika håret tillbaka

Växer snabbare
Just nu håller Susanne på att spara ut sitt hår från en kort nacke och lite busigare frisyr till mer jämna längder. Det går snabbare än tidigare, berättar hon.
– Det växer definitivt snabbare sedan jag började äta tillskott för håret. Ibland får jag ett ryck och klipper av mig allt hår och sedan bestämmer jag mig för att spara ut det igen. Jag märker verkligen att det går snabbare att spara ut det denna gången. Det växer på riktigt bra!

Hon rekommenderar alla med tunt och känsligt hår att ta hand om det inifrån med vitaminer och mineraler.
– Det är uppenbart att näringstillskottet fyller ett behov hos mig. Så här bra har mitt hår aldrig mått!

Av Jennie Jägeblad


Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Matrester på en köksbänk med en stekpanna och en röd kastrull i bakgrunden

Zero waste – så nollar du ditt matavfall i köket

Eko/miljö

Hela 200 000 ton onödigt matsvinn produceras av de svenska hemmen varje år. Och 224 000 ton hälls ut i avloppet. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att återvinna mat och bli mer kreativa i vår matlagning, för att vända trenden, det menar bokaktuella Karin Bohlin - som också bjuder på ett smarrigt "restrecept".

kvinna som håller blommor framför underlivet

Tvättar du underlivet rätt?

Hälsa

Besvär i underlivet är ett problem hos många kvinnor som vi sällan pratar om. Irritation som torrhet, klåda och svamp kan påverka humör som samliv. Hur tvättar du själv ditt underliv? Med vatten, tvål eller en duschgelé? Det ska du inte göra! Rätt intimvård kan återställa balansen i underlivet och du kan bli kvitt dina besvär.  

3 burkar med kosttillskott

Tävla och vinn i Kureras julkalender

Julkalender

Det lackar mot jul – och vad är då bättre än vakna varje morgon till en julkalender? I år har vi på Kurera laddat kalendern med allt från nyttiga vitaminer och välgörande kosttillskott till hudvård och konsultationer av våra experter. Varje morgon mellan 1 december och ända fram till julafton öppnar vi en ny lucka och ger dig en ny chans att vinna! Luckan öppnas klockan 05.30 och stängs vid midnatt.

porträttbild kvinna

Hög dos C-vitamin håller Camilla frisk

Hälsa

Camilla Eide jobbar som butiksbiträde och har en son som precis börjat förskoleklass. Hon exponeras med andra ord mycket för virus och bakterier. För att slippa förkylningar är Camilla noga med vad hon äter. För ett år sedan började hon ta en C-vitamin som stannar i kroppen under ett dygn, för att hålla sig frisk. 

 

kvinna som håller sig för magen

Låt bitterörter lugna orolig mage

Hälsa

Har det blivit för mycket av det goda? Tillfälliga besvär med magen drabbar alla någon gång. Lugn, det finns enkel och naturlig hjälp. Och snabb! Bitterörter är första hjälpen för matsmältningssystem som hamnat i obalans.

Rödvit katt tittar på chokladmuffins i granris

Så märker du om din katt fått chokladförgiftning

Husdjur

Temadagen Kattens dag infaller samma dag som första advent varje år, alltså söndag 29 november! En dag att både fira och uppmärksamma de älskade fyrbenta vännerna och adventsmysa. Men tänk på att hålla praliner eller rawfoodbollar med kakao borta från din katt – den kan nämligen drabbas av chokladförgiftning om den äter kakao.

 

nypon buskar

Nypon dämpar värken i lederna

Hälsa

Artros är vår vanligaste kroniska sjukdom, och inflammation i lederna kan ge smärtor som begränsar vardagen. Men det finns flera naturliga ämnen som kan få värken att avta, som nypon och vitamin C – och kondroitin från nötkreatur. Kurera har talat med smärtläkaren Bo Dettner om naturlig smärtlindring för ledbesvären.

ben

Hjälp mot kryp i benen

Hälsa

Det pirrar, kryper och smärtar i benen – och sömnen blir lidande. Restless legs är en pina för den som drabbas. Ny spännande forskning visar att spårämnet selen kan hjälpa vid lätta till medelsvåra symtom. Kurera har pratat med Jan Ulfberg, docenten och specialistläkaren som forskat på restless legs i 30 år och sett patienter bli hjälpta.

två kvinnor kör plankan

Vad är bäst? Kondition- eller styrketräning

Hälsa

Vi som gillar att träna pratar gärna länge och ofta om vad som är bästa sättet att träna. Är det styrketräning eller kanske konditionsträning? Färsk forskning visade att båda sätten är bra, men på olika sätt. Vill du slippa typ 2 diabetes ska du förbättra konditionen, men för viktnedgång och andra sjukdomar är valet inte lika uppenbart.

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

 

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!

 

målad bild av hjärna där fjärilar flyger ut

Ny metod som ska bromsa Alzheimers sjukdom

Forskning

En ny behandlingsmetod att förhindra uppkomsten hos av Alzheimers sjukdom har utförts på möss – och resultaten är lovande. Forskare vid Uppsala universitet har lyckats öka nedbrytningen av de byggstenar som förhindrar ett protein att bilda klumpar och som gör att minnet försämras.

ansikten på 7 personer

5000 personer ska testa D-vitamin mot covid-19

Forskning

En stor klinisk studie ska undersöka om D-vitamin skyddar mot covid-19. Studien som getts namnet Coronavit kommer att pågå under sex månader och involvera hela 5 000 personer. Studien görs i Storbritannien där befolkningen generellt sett har låg D-vitaminstatus.

två personer springer

Så kan träning motverka cancer

Forskning

Den som drabbats av cancer rekommenderas att motionera eftersom prognosen då blir bättre. Det är inte helt klarlagt varför det förhåller sig på det viset, men nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat en trolig förklaring. Fysisk aktivitet verkar kunna påverka de cytotoxiska T-cellerna så att de stärker deras förmåga att ge sig på cancercellerna.