Foto: Pernilla Wahlman

”Mitt hår har aldrig mått så bra som nu!”

Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Från tunt och sprött babyhår till hår som känns starkt, friskt och växer snabbare. 42-åriga Susanne Eriksson ger sitt hår en välbehövlig boost inifrån bestående av växtextrakt, vitaminer och mineraler.

–Babyhår!
Svaret kommer blixtsnabbt när 42-åriga Susanne Eriksson ska beskriva sitt hår.
– Jag har verkligen supermjuka och fina hårstrån, det känns exakt som babyhår. Det går inte att beskriva det bättre.

Hon skrattar och säger att det är hennes pappas fel.
– Min mamma har tjockt och mörkt hår och min pappa har ljust och fint hår. Det blev tyvärr så att jag ärvde pappas elände!

 

Extremt mjukt hår
Hon berättar att hon alltid har haft extremt mjukt hår. Avancerad styling har aldrig varit något att tänka på och till och med gummisnoddar har orsakat problem och slitit av de tunna hårstråna.
– Eftersom jag alltid har varit mån om mitt hår har jag valt bort styling och låtit håret vara i mesta möjliga mån. Min styling består mer av att jag vänder upp och ner på huvudet och skakar på det. Sedan får det självtorka.

Dessutom är det meningslöst att ge sig på några avancerade uppsättningar eller frisyrförsök, säger Susanne.
– När man stylar håret och gör sig fin så går det en kvart och all styling är som bortblåst. Det finns liksom ingen styrsel i håret och då känns det onödigt att fixa och dona med det.

Eftersom Susannes hår är så känsligt har hon alltid varit noga med att hålla efter det och frisörbesök står högt upp på prioriteringslistan. Hon klipper det oftast med åtta-tio veckors mellanrum, men just den här perioden har det gått lite längre tid än vanligt då Susanne är mitt inne i en intensiv praktikperiod. Hon pluggar sista terminen till socialpedagog och pendlar till praktikplatsen i Västerås.
– Jag har en klipptid på måndag, men håret har hållit sig förvånansvärt fint. Det är lite torrt i topparna men jag har inte tappat något hår. Det brukar jag annars göra när det är slitet.

Rådgjorde med sin frisör
I perioder har Susanne ätit tillskott för håret. Det har gett resultat, men då hennes favoritprodukt slutade tillverkas gjorde hon ett längre uppehåll. För en tid sedan bestämde hon sig för att börja igen.
– Jag googlade vitaminer för hår och började läsa på lite om innehåll och vad jag behövde för just mitt hår. Jag gillar rena produkter och då jag är student är humana priser ett plus också.

 

Susanne rådgjorde även med sin frisör för att få hans syn på saken och om han trodde att det skulle hjälpa hennes hårkvalitet på traven.
– Min frisör Tommy är jätteduktig. Han har varit verksam i många år och är väldigt kunnig. Jag litar väldigt mycket på hans omdöme och han tyckte att jag skulle testa Beautiful Hair.

LÄS OCKSÅ: Frisören Paula fick tillbaka håret med kisel

Stor skillnad
Susanne kände av skillnaden snabbt, berättar hon.
– Det märktes framför allt på kvalitén. När håret är slitet så tappar jag ganska mycket. Nu höll det väldigt mycket bättre och längre innan jag behövde klippa det.

När hon väl besökte Tommy igen såg han också en stor skillnad på Susannes hårkvalitet.
– Utväxten såg mycket starkare och fylligare ut än tidigare. Han har ju sett mitt hår under många år och var själv förvånad över skillnaden.

 

Hon tar en tablett en gång om dagen och förbättringen håller i sig, berättar hon.
– Det både känns och syns och det är mycket mer tåligt. Det går inte av lika lätt och jag kan styla det mycket mer utan att det sliter på det. Håret har varit så känsligt tidigare, hårtork och plattång har alltid gjort det narigt och sprött. Nu är det mycket mera hållbart.

LÄS OCKSÅ: Så fick Annika håret tillbaka

Växer snabbare
Just nu håller Susanne på att spara ut sitt hår från en kort nacke och lite busigare frisyr till mer jämna längder. Det går snabbare än tidigare, berättar hon.
– Det växer definitivt snabbare sedan jag började äta tillskott för håret. Ibland får jag ett ryck och klipper av mig allt hår och sedan bestämmer jag mig för att spara ut det igen. Jag märker verkligen att det går snabbare att spara ut det denna gången. Det växer på riktigt bra!

Hon rekommenderar alla med tunt och känsligt hår att ta hand om det inifrån med vitaminer och mineraler.
– Det är uppenbart att näringstillskottet fyller ett behov hos mig. Så här bra har mitt hår aldrig mått!

Av Jennie Jägeblad


Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Här växer världens starkaste antioxidant

TV

I gröna vattenpölar på små kobbar och skär i Stockholms skärgård frodas en liten alg som har förmågan att bilda en av världens starkaste antioxidanter – astaxanthin. Kurera har träffat Åke Lignell, forskningschef på AstaReal, för att tala om den svenska upptäckten av algen, om vad antioxodanter gör i kroppen och betyder för oss – och om vad just astaxanthin, det ämne som färgar laxens kött rosa, har för effekt i våra kroppar. 

Läkaren Peter Martin arbetar med funktionsmedicin

Intervju

Det var hans egna hälsa – eller snarare ohälsa som förde in läkaren Peter Martin på rätt spår. Efter att ha gått in i väggen blev han tipsad om att bland annat lägga om kosten, något som gjorde susen där inget annat fungerat. Det väckte intresset hos Peter för funktionsmedicin – en metod han numera använder när han behandlar sina patienter.

 

Koriander kan bidra till att stoppa epileptiska anfall

Forskning

Koriander är en populär krydda som även har använts inom folkmedicinen i tusentals år, bland annat som kramplösande medel vid epilepsi. Nu kan forskning för första gången förklara förklara vad det är som gör att det fungerar. Koriander har även många andra hälsofrämjande effekter enligt forskarna.

Snart slut med PFAS i danska matförpackningar

Eko/miljö

De är osynliga men finns i allt från pizzakartonger till vandringskängor och soffdynor. I vårt grannland Danmark tar man i men hårdhandskarna och förbjuder från och med 1 juli 2020 högfluorerade ämnen i alla livsmedelsförpackningar rapporterar TT. Så från juli nästa år kan danskarna njuta av hämtmat utan att behöva riskera få i sig hormonstörande ämnen.

Paul Svensson: “Att slänga mat är det dummaste vi kan göra”

Eko/miljö

Den populära TV-kocken Paul Svensson drev nyligen Retaste en Popup-restaurang helt inriktad på att laga gourmetmat på råvaror som livsmedelsbutiker ämnat kassera för att visa att det finns ett annat, mer hållbart sätt att förhålla sig till mat. Nu kommer han ut med boken "Rädda maten" fullmatad med tips för minskat matsvinn och goda recept,

 

Hudexperten: Så stöttar du huden vid viktnedgång

Hud

Många är rädda för att få slapp hud när de går ned i vikt. Problemet med många dieter är att de inte tar hänsyn till hudens behov menar Kureras hudexpert Johanna Bjurström som tipsar om vad man kan göra för att stötta huden i processen och minska risken att få hängande hud.

Rotfruktsnästen med ägg

Recept

I dessa nästen gömmer sig ett ägg, precis som i ett riktigt fågelbo, detta recept på en modern version av rösti kommer från den vegetariska kokboken "Little green kitchen". Gör nästena genom att svarva råa rotsaker, vända dem i olja och lägga dem i små högar på en plåt. 

 

Ketogen kost som behandling för barn med epilepsi

Forskning

Cirka en tredjedel av alla barn med epilepsi svarar inte tillräckligt bra på läkemedelsbehandling. På Akademiska barnsjukhuset i Uppsala används sedan ett år kostbehandling med ketogen kost som ett behandlingsalternativ. Metoden är ingalunda ny utan har använts redan på 1920-talet då det saknades läkemedel mot sjukdomen.

 

Kureras hudexpert: Därför ska du använda ögonkräm

Hud

Kanske tillhör du dem som sneglat på de små tuberna med ögonkräm och undrat vad de ska vara bra för? Många smörjer inte alls eller så använder man sin vanliga ansiktskräm även runt ögonen. Men det finns en poäng med att använda just ögonkräm, förklarar Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström som tipsar om hur du applicerar på bästa sätt.

Handeln satsar på att lyfta ekologiskt i september

Eko/miljö

I september kommer ekologiska varor ta mer plats i butikerna än annars. Som kund kommer du märka av det i form av mer information, temaveckor och specialerbjudanden. På sina håll kan man även springa på bönder i butiken. EKO-september som är tänkt att bli en årligt återkommande tradition syftar till att öka medvetandet kring ekologisk mat.

 

Två timmar i naturen per vecka gör under för hälsan

Forskning

Det kommer allt mer forskning som styrker att det är bra för oss att vistas i naturen men hittills har vi inte vetat hur länge som krävs för att vi ska tillgodogöra oss de välgörande effekterna av att tillbringa tid i skog och mark – men nu har forskare kommit fram till att det behövs minst två timmar.