Foto: Pernilla Wahlman

”Mitt hår har aldrig mått så bra som nu!”

Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Från tunt och sprött babyhår till hår som känns starkt, friskt och växer snabbare. 42-åriga Susanne Eriksson ger sitt hår en välbehövlig boost inifrån bestående av växtextrakt, vitaminer och mineraler.

–Babyhår!
Svaret kommer blixtsnabbt när 42-åriga Susanne Eriksson ska beskriva sitt hår.
– Jag har verkligen supermjuka och fina hårstrån, det känns exakt som babyhår. Det går inte att beskriva det bättre.

Hon skrattar och säger att det är hennes pappas fel.
– Min mamma har tjockt och mörkt hår och min pappa har ljust och fint hår. Det blev tyvärr så att jag ärvde pappas elände!

 

Extremt mjukt hår
Hon berättar att hon alltid har haft extremt mjukt hår. Avancerad styling har aldrig varit något att tänka på och till och med gummisnoddar har orsakat problem och slitit av de tunna hårstråna.
– Eftersom jag alltid har varit mån om mitt hår har jag valt bort styling och låtit håret vara i mesta möjliga mån. Min styling består mer av att jag vänder upp och ner på huvudet och skakar på det. Sedan får det självtorka.

Dessutom är det meningslöst att ge sig på några avancerade uppsättningar eller frisyrförsök, säger Susanne.
– När man stylar håret och gör sig fin så går det en kvart och all styling är som bortblåst. Det finns liksom ingen styrsel i håret och då känns det onödigt att fixa och dona med det.

Eftersom Susannes hår är så känsligt har hon alltid varit noga med att hålla efter det och frisörbesök står högt upp på prioriteringslistan. Hon klipper det oftast med åtta-tio veckors mellanrum, men just den här perioden har det gått lite längre tid än vanligt då Susanne är mitt inne i en intensiv praktikperiod. Hon pluggar sista terminen till socialpedagog och pendlar till praktikplatsen i Västerås.
– Jag har en klipptid på måndag, men håret har hållit sig förvånansvärt fint. Det är lite torrt i topparna men jag har inte tappat något hår. Det brukar jag annars göra när det är slitet.

Rådgjorde med sin frisör
I perioder har Susanne ätit tillskott för håret. Det har gett resultat, men då hennes favoritprodukt slutade tillverkas gjorde hon ett längre uppehåll. För en tid sedan bestämde hon sig för att börja igen.
– Jag googlade vitaminer för hår och började läsa på lite om innehåll och vad jag behövde för just mitt hår. Jag gillar rena produkter och då jag är student är humana priser ett plus också.

 

Susanne rådgjorde även med sin frisör för att få hans syn på saken och om han trodde att det skulle hjälpa hennes hårkvalitet på traven.
– Min frisör Tommy är jätteduktig. Han har varit verksam i många år och är väldigt kunnig. Jag litar väldigt mycket på hans omdöme och han tyckte att jag skulle testa Beautiful Hair.

LÄS OCKSÅ: Frisören Paula fick tillbaka håret med kisel

Stor skillnad
Susanne kände av skillnaden snabbt, berättar hon.
– Det märktes framför allt på kvalitén. När håret är slitet så tappar jag ganska mycket. Nu höll det väldigt mycket bättre och längre innan jag behövde klippa det.

När hon väl besökte Tommy igen såg han också en stor skillnad på Susannes hårkvalitet.
– Utväxten såg mycket starkare och fylligare ut än tidigare. Han har ju sett mitt hår under många år och var själv förvånad över skillnaden.

 

Hon tar en tablett en gång om dagen och förbättringen håller i sig, berättar hon.
– Det både känns och syns och det är mycket mer tåligt. Det går inte av lika lätt och jag kan styla det mycket mer utan att det sliter på det. Håret har varit så känsligt tidigare, hårtork och plattång har alltid gjort det narigt och sprött. Nu är det mycket mera hållbart.

LÄS OCKSÅ: Så fick Annika håret tillbaka

Växer snabbare
Just nu håller Susanne på att spara ut sitt hår från en kort nacke och lite busigare frisyr till mer jämna längder. Det går snabbare än tidigare, berättar hon.
– Det växer definitivt snabbare sedan jag började äta tillskott för håret. Ibland får jag ett ryck och klipper av mig allt hår och sedan bestämmer jag mig för att spara ut det igen. Jag märker verkligen att det går snabbare att spara ut det denna gången. Det växer på riktigt bra!

Hon rekommenderar alla med tunt och känsligt hår att ta hand om det inifrån med vitaminer och mineraler.
– Det är uppenbart att näringstillskottet fyller ett behov hos mig. Så här bra har mitt hår aldrig mått!

Av Jennie Jägeblad


Susanne Eriksson

Ålder: 42 år.
Bor: Gävle.
Gör: Snart färdigutbildad socialpedagog.
Familj: Ensamstående.
Så mår jag bra: Jag tillbringar tid ute i naturen, promenerar, umgås med vänner och med min familj.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Sötpotatispyttipanna med hallon och fetaost på tallrik med ljusblå bakgrund

Jessica Frejs regnbågspytt

Recept

Den här färgglada pytten är en somrig och vegetarisk uppdatering av den klassiska pyttipannan. Med smarrigt matig sötpotatis, frisk mynta och söta hallon som bryter av mot salt fetaost blir det garanterat en favorit under årets varmare dagar.

honung socker i skålar

Sött i maten – utan socker

Kost

Vill du leva lite sockersnålare eller bara sockersmartare? Det finns många anledningar att hålla nere på det söta och välja naturliga sockerkällor och fällorna är många. Här kommer några enkla tips för den som vill hålla nere sockerintaget.

kvinna som tar sig i nacken

Så kan du få bukt med ryggvärk

Hälsa

Svenskarna har i dag övervägande stillasittande arbeten. De leder till försämrad hälsa på flera sätt. Något som ofta ger sig tillkänna ganska snar är problem med ryggen. Monotona rörelser, dålig hållning och inaktivitet ger ryggont. Men det också lätt hänt att få ont i nacke och rygg på grund av flitigt användande av läsplattor och mobiltelefoner. Här får du några tips som lindrar värk i ryggen.

Fyra zucchinis i olika färger

Goda recept med zucchini

Recept

Har du en trädgård som kryllar av zucchini  - men ingen aning vad du ska göra med den? Det finns oändliga sätt att tillaga denna mångsidiga grönsak som kommer i olika färger och former. Varför inte testa Ulrika Davidssons squashrullar med fetaost?  

Liten flicka ger insulinspruta till sig själv

PFAS ökar risk för diabetes och celiaki

Eko/miljö

Ny forskning visar att risken för typ 1-diabetes och celiaki kan öka hos barn om deras mödrar utsatts för vanliga högfluorerade kemikalier, så kallade PFAS, under graviditeten. Dessa syntetiska ämnen finns i många vanliga produkter i vår vardag.

 

kvinna på badstrand

Svider det när du kissar? Lingon sköljer bort bakterierna

Hälsa

Långa dagar på stranden är underbara. Men om du känner att det svider i underlivet när du kissar efter en härlig baddag – då kan du ha fått blåskatarr. Att du glömmer bort att dricka vatten och badar kallt kan ge bränsle till bakterierna så att de förökar sig. Ett snabbt och naturlig sätt att få bukt med problemet är att ta en kur med lingonjuice.

frukt och grönsaker

10 anledningar att äta C-vitamin

Hälsa

Det pratas mycket om immunförsvaret just nu och vad man kan göra för att stärka det. En vitamin som bidrar till ett väl fungerande immunförsvar är C-vitamin. Det kan bland annat förkorta och lindra förkylningssymtom, men C-vitamin behövs också för kroppens brosk- och benvävnad, det är bra för tänderna och verkar kunna motverka träningsvärk.

Illustration av en doula som stöd till en gravid kvinna

Allt du vill veta om att föda med en doula

Gravid/barn

I en hårt ansatt förlossningsvård blir det allt populärare att anlita en doula för att få stöd och kontinuerlig närvaro under graviditet och förlossning. Även intresset för att bli doula växer. Men vad är egentligen en doula och vad behöver man tänka på när man väljer en?

skål med grönsaker

Ät efter säsong – för både smaken och klimatet

Kost

Förr i tiden anpassade vi den mat vi åt efter de råvaror som fanns tillgängliga. Idag är valmöjligheterna. Vi kan äta i princip allt året om, även om råvaror utanför säsong smakar sämre. Med sensommar och höst kommer skördesäsongen igång och ingen årstid passar väl bättre för att börja äta efter säsong än just vid den svenska höstskörden.

 

kvinna i spagat

En bra hållning bevarar vår hälsa

Hälsa

Ensidiga, upprepade rörelser försämrar din kroppshållning. Eftersom majoriteten i Sverige arbetar på kontor eller i andra yrken där upprepandet är en del av jobbet blir hållningen sämre – om du inte gör något åt det. Bli medveten om hur du går, sitter eller står och sträck på en krokig rygg och nacke med jämna mellanrum. Det kan minska besvär i rygg, nacke, axlar och även problem med höfterna. Dessutom så stärker en bra kroppshållning självförtroendet.

kvinna som får ansiktsbehandling

7 ansiktsbehandlingar som föryngrar din hud

Hud

Du har kanske hört talas om microdermabrasion, microneedling och plasma pen – men inte vet vad det är. Idag finns det en hel del föryngrande ansiktsbehandlingar. Det handlar bara att välja rätt efter hudtyp och plånbok. Kurera listar sju bra och effektiva behandlingar som ger dig år tillbaka i ansiktet.

Grön smoothie i skål med nötter på

Skönt grön detox-smoothie

Recept

Boosta ditt immunförsvar med en gudomlig mix av superfoods och gröna godsaker i en och samma smoothie: ingefära, avokado, vetegräs, mango, chlorella, grönkål, ananas, broccoli, selleri... Mixa och njut med valfri topping!

folk sitter i trädgården och äter mat

Så många av oss har magproblem under semestern

Hälsa

Förändrade matvanor under semestern kan ge problem med magen. Under några veckors ledighet äter en majoritet av oss mat som ger magproblem. Sex av tio svenskar uppger att magen blir extra orolig på semestern. Några veckors avsteg från rutinerna är lätt att åtgärda. Probiotika kan enkelt lugna svullnad och kurrande magar.

 

bönor i skål

Fem skäl att äta mer bönor

Kost

Bönor är billiga, goda och du kan tillaga dom på många olika sätt.  Och skälen till att äta bönor och linser är många. Här följer en lista på baljväxter att tillaga som kan gynna din hälsa.Tecknad jordglob på en tallrik och bestick

Missförstånden som ger ökat matsvinn

Eko/miljö

Tror du inte att din hantering av matrester och ditt sätt att planera och göra inköp av mat gör någon skillnad för miljön och klimatet på vår planet – eller för din egen plånbok för den delen? Dags att tänka om och minska ditt matsvinn!

kvinna håller i ett knä

Artros? Så får du hjälp!

Leder

Stela och värkande leder kan bero på artros. I Sverige uppskattas 800 000 personer vara drabbade av ledsjukdomen. Inget botemedel finns men med rätt träning, hjälpmedel och naturpreparat kan smärtan lindras, rörligheten förbättras och livskvaliteten öka.

olika kålsorter

Håll dig frisk med kål

Kost

Svenska naturen är full av nyttig mat. Ta en extra titt i grönsaksdisken efter kålsorter du inte känner till. Du kan laga både hälsosam och nyttig mat för en liten plånbok. Kål av olika slag är riktiga hälsobomber och har höga så kallade orac-värden.

kvinna tittar ut över vatten

Utmattad? Här är näringen för dig

Hälsa

Långvarig stress och för lite återhämtning bereder vägen för utmattningssyndrom. Du kan också drabbas av näringsbrister. Här är en lista på vitaminer, mineraler och örter som hjälper dig att komma tillbaka. Här är en lista på vitaminer, mineraler och örter som hjälper dig att komma tillbaka och må bra igen.

 

ärtor

Det här visste du inte om ärtor

Kost

Ärtor många hälsoegenskaper, förutom att de är smakrika. Bland annat har de en viktiga roll för aptitkontrollen samt ett högt proteininnehåll. Men du kanske inte visste att ärtan inte är en grönsak.

5 träningsklädda kvinnor

5 hemligheter bakom en vältränad kropp

Träning

Måste man träna varje dag och gå på diet för att skaffa sig en vältränad kropp eller bara ha väldigt bra gener? Nej, faktiskt inte. Hemligheten ligger i vanorna. Här är fem förhållningssätt som gör dig stark, frisk och vältränad.

darfor-ska-du-anvanda-oreganoolja

Därför ska du använda oreganoolja

Förkylning

Oreganooljan har använts i många hundratals år, bland annat som ett naturligt antibiotikum, och har flera hälsofördelar. Här listar Kureras näringsterapeut Zarah Öberg dess goda egenskaper – och även vad du bör tänka på vid användning.

Rawfoodsallad med gröna grönsaker och dressing

Rawfoodsallad med krämig cashewsås

Recept

Stärk din energinivå och ditt immunförsvar samtidigt som du kittlar smaklökarna med denna härliga, näringsrika rawfoodsallad med grönkål, broccoli, bladspenat och ruccola. Toppa med en krämig sås gjord på blötlagda cashewnötter, citron och vitlök. 

 

grönsaker och juice

Vill du rensa kroppen på toxiner? Kör en detoxvecka!

Kost

Krånglar magen? Har du huvudvärk, är ständigt trött och lättirriterad? Då kan det vara en god idé att låta mage och tarm vila genom att göra en fastevecka och låt kroppen få en välförtjänt vila. Resultat blir att du bland annat får en bättre fungerade mage, du blir piggare och får finare hy. Här får du tips på en veckas fasta.

Ensamheten bland unga ökar

Mental hälsa

Hur vi upplever vårt mående och skattar exempelvis vår sömn har försämrats de senaste 16 åren. Värst är problemen bland unga utan utbildning och kvinnor enligt en ny svensk studie som undersökt den upplevda hälsan hos personer i arbetsför ålder.