Varsågod! Här kommer resten av påskmenyn som vi bad vår matbloggare Mia Hagenmalm skapa åt oss. Vad sägs om god lakritspannacotta utan socker eller smarrig saffranspannkaka? Resten av påskbordets recept hittar du här.
Krispig rödbetssallad
”Rödbetor stimulerar bildningen av röda blodkroppar, renar blodet och ökar syreupptaget i blodet. Det har även en renande effekt på tarmarna och avgiftar lever och gallblåsa från toxiner. Enligt studier kan rödbeta motverka cancer. Valnötter är en bra antioxidantkälla.”
Smarrig saffranspannkaka
”Saffran förknippar jag med Gotland. Man använder saffran i både glass, kakor och i pannkaka. Ingen påsk utan saffranspannkaka serverad med grädde och salmbärssylt. Salmbär heter blåhallon på rikssvenska och växer bara på Gotland och Öland, då den behöver kalkrik jord. Det går lika bra med björnbär. Man kan köpa färdig risgrynsgröt, men jag vill slippa socker, e-ämnen och laktos, så jag kokar min själv.”
Pocherat ägg med rom och gräslök
”På mitt påskbord vill jag ha ägg i många former. Detta recept på pocherat ägg lyxar jag till med lite rom/kaviar och hackad gräslök.”
Ägghalvor med paprikakräm och bacon
”Ännu mer ägg! Man kan experimentera mycket med de hederliga gamla ägghalvorna. Dessa har en trevlig bacon-twist.”
Ägghalvor med rom och räkor
”Klassikern med rom och räkor blir aldrig gammal, framförallt inte på påskbordet.”
Lakritspannacotta utan socker
”Denna dessert går inte att vara utan. Härligt vårig och fräsch i sin smak. Blir nog en favorit hos gästerna”
Chokladtårta på mandelbotten med pistagenötter
”Sanslöst god med krispig mandel- och chokladbotten, samt en chokladmousse som formligen smälter i munnen.”
Fakta
Recepten är skapade av Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.