Är du en sucker för riktigt goda frukostfrallor? Då är det här ett recept för dig. Det innehåller dessutom en spännande ingrediens som gör brödet extra proteinrikt: Ärt- och havreproteinpulver.
Ingredienser
1/2 dl dinkel- eller grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk krossade linfrön
1 ägg
30 g Better You Ärt- och havreprotein vanilj
70 g lättkvarg
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg och kvarg. Smeten ska vara kladdig. Lägg bakpåtspapper på en plåt och klicka ut 2-4 frallor. Toppa med till exempel solros/pumpa- och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Mer inspiration till brödbak?
Hittar du bland annat här:
• Glutenfria chiafrö-bröd
• Glutenfria nyponfrallor
• Glutenfritt proteinbröd utan jäst (focaccia)
• Underbara LCHF-frallor
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!