Vill du bjuda på en fräsch vegetarisk sommarmåltid är det här receptet för dig. En härlig squashpasta serverad med en riktigt god och näringsrik nässelpesto.
Fakta
Receptet kommer från Holistics blogg.
Portioner: 2
Ingredienser
Pasta
1 squash
Nässelpesto
1 stor vitlöksklyfta
1 msk raw äppelcidervinäger
2 dl blötlagda cashewnötter
2 tsk Holistic Nässelpulver
1 krm chiliflakes
1 dl olivolja
½ dl solrosolja
Örtsalt efter behov
Citron
En kruka färsk basilika
► Läs också: 19 kolhydratsnåla alternativ till pasta, potatis och ris
Servering
2 dl körsbärstomater i halvor
B-jäst flingor (smaken påminner om parmesan)
Gör så här
Pasta
Använd en grönsakssvarv eller en potatisskalare för att göra spaghettis. Låt stå i ett durkslag för att droppa av.
Nässelpesto
Mixa allt i en mixer till önskad konsistens. Smaka av och krydda om det behövs.
Servering
Häll upp spagettin i en skål och blanda med pesto. Lägg upp på tallriken och strö över tomathalvor och b-jäst efter smak.
Fler goda vegetariska recept?
På Kurera.se kryllar det av vego- och rawfoodrecept. Här är ett axplock:
• Zucchinipasta med kantarellpesto
• Våriga zucchiniplättar till helglunchen
• Fröknäcke med paprikaröra
• Detoxande asiatisk soppa med miso
• Morotsbiffar med ingefära
• Kålwrap med krämig saffran- och broccoli hirsotto
• Summer rolls med nektarin och två goda dippsåser
Av Redaktionen
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!