Annons

Barnvänliga raw saffran- och pepparkaksbollar

Här bjussar Kurerabloggaren Bella Håkansson på två recept på rawfoodbollar, ett med saffransmak och ett med pepparkaksmak. Helt veganska och utan varken mjöl eller socker. Kanske egentligen recept som bäst kvalar in under rubriken "nyttigare julgodis" men som är så gott att det borde ätas året om. Håll till godo!

Redaktionen

16 oktober, 2015
Barnvänliga raw saffran- och pepparkaksbollar
Dela inlägget

Här bjussar Kurerabloggaren Bella Håkansson på två recept på rawfoodbollar, ett med saffransmak och ett med pepparkaksmak. Helt veganska och utan varken mjöl eller socker.
Kanske egentligen recept som bäst kvalar in under rubriken ”nyttigare julgodis” men som är så gott att det borde ätas året om.
Håll till godo!

Låt detta bli året då du bjuder på något annorlunda till julfikat hemma – eller på jobbet. Det här är två perfekta och nyttigare alternativ till de traditionella pepparkakorna och saffransbullarna.

Läs också: Krydda maten och lev längre

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kurerabloggaren Bella Håkansson och hennes blogg Bella Om Yoga.

Raw saffranbollar
3 dl snabbskållade mandlar
1 dl cashewnötter
2 dl klippta aprikoser
2 msk kokosolja
2 pkt saffran
1 dl honung
1/2 dl agavesirap
2 msk sesamfrön
riven kokos till garnering

Läs också: Så kommer du igång med rawfood! Rawfoodkockens bästa tips

Raw pepparkaksbollar

200 g mandlar
200 g ekologiska dadlar utan kärnor
2 tsk kokosolja
ca 2 tsk kanel
ca 1 1/2 tsk mald ingefära
ca 1 tsk mald nejlika
ev ett par droppar vatten

Raw saffrans- och pepparkaksbollar

Annons

Läs också: God och krämig avokado- och limeglass

Annons