Årets hälsohändelse satsar på återhämtning och rolig träning | Kurera.se
halsomassan Kristin McKensie

Årets hälsohändelse satsar på återhämtning och rolig träning

Alkoholfritt, återhämtning och rolig träning är några av höjdpunkterna på årets hälsomässa. Kurera har växlat några ord med Kristin McKechnie projektledare på Stockholmsmässan och ansvarig för årets stora hälsohändelse – mässan "Allt för hälsan" som går av stapeln 9 november.

Precis som traditionen bjuder blir det stor mässa i hälsans namn på Stockholmsmässan i Älvsjö även i år. Bland annat står rolig träning, återhämtning och sköna alkoholfria drinkar i fokus. Som Kureraläsare har du dessutom möjlighet att gå till rabatterat pris, klicka här för att ta del av erbjudandet.

 

Vad satsar ni extra på i år?
– Då vi har flera olika områden så finns det några olika satsningar i år. Vi har en hel del fokus runt återhämtning. Hur dagens sätt att leva leder till stress hos människor, en stress som inte nödvändigtvis behöver vara skadlig om man ser till att återhämta sig tillräckligt och på rätt sätt.

På träningssidan satsar mässan på lustfylld träning berättar Kristin.
– Träning som inte lägger ytterligare ett "måste" på din lista. Till exempel har vi en hel del dans på schemat med supersköna The House Fitness som tagit fram glada danskoncept under #vägratråkigträning.

Några nyheter? Hur skiljer sig mässan från tidigare år?
– Vi är jätteglada för årets samarbete med Richard Man, sommelier och bartender som bland annat startat upp barkonceptet på Fotografiska museet. Vi bygger upp en skön oas som vi kallar Reload Bar med sköna sittplatser, DJ, mat och goda alkoholfria drinkar med recept av Richard. Richard kommer även finnas på plats vid ett par tillfällen för att blanda drinkar och prata med våra besökare. Självklart finns hans bok "Alkoholfritt till maten" att köpa på plats.

LÄS OCKSÅ: Slut på ursäkterna – nu kan även alkoholfritt vara en smakupplevelse

Vad hoppas du besökarna ska ta med sig?
– Att hälsa är kul och lustfyllt, det behöver inte handla om uppoffringar och måsten. På Allt för Hälsan kan våra besökare prova på en mängd olika tränings-, yoga- och löparpass, lyssna på experterna och träffa profilerna som ger handfasta tips inom alltifrån mat och träning till återhämtning och psykisk hälsa. Här får du möjligheten att botanisera runt för att hitta vad som är lustfylld hälsa just för dig.

 

LÄS OCKSÅ: Träna säkert med aktiv återhämtning

Ni har ju tidigare samarbetet med Fitnessmässan, kommer träning ta större plats på årets mässa nu när den inte längre anordnas samtidigt?
– Vi har fullt program på vår träningsscen Aktivitetslabbet och under lördagen och söndagen anordnas Yogomove, vårt yoga- och träningskonvent som arrangeras i samarbete med Yogobe. Löparskolan kör löptekniksanalyser och workshops under dagarna tre och detsamma gäller i den öppna Yogastudion där besökarna kan prova på yoga i alla dess former. Så ja, en hel del träning blir det.

LÄS OCKSÅ: “Gör uppror mot prestationssamhället”

Starta dagen med mässan
Kristin vill slå ett extra slag för morgoneventet "Vakna med Allt för Hälsan" på öppningsdagen, fredag 9 november.
– Vi satsar nämligen igång hela helgen redan innan vi slår upp dörrarna till själva mässan. Vid kvart i nio drar vi igång med ett skönt yogaflowpass signerat fantastiska Ulrica Norberg och på det följer ett sprudlande Shake & Drumpass med coola The House Fitness. Kan man inte gå på mässan just den dagen rekommenderar jag ändå denna sköna morgonaktivitet, varför inte på väg till jobbet? DJ, goodiebag och skön morgonstämning utlovas.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Så får du ett naturligt lyft med ansiktsgympa

Skönhet

Många rusar till kliniker vid åsynen av första bästa rynka men att åldras är en naturlig del av livet som ger oss karaktär och lyfter fram vår personlighet. Men det är inget brott att vilja vara till sin fördel även när kråksparkarna ger sig till känna. Så varför inte testa ansiktsgympa – det naturliga ansiktslyftet.

 

Byron Katie: “Tankarna är orsaken till vårt lidande”

Mental hälsa

Hon har länge varit en av de stora stjärnorna inom personlig utveckling. Och lyskraften är fortfarande stark, nyligen drog den numera 76-åriga självhjälpsgurun fulla hus när hon besökte Stockholm där hon gav en föreläsning och workshop i sin metod. Kurera fick möjlighet att ställa några till Byron Katie – kvinnan bakom The Work.

Kvinna som solar på stranden

Kureras hudexpert: “Ät dig till ditt solskydd!”

Hud

Med bra nivåer av näringsämnen som betakaroten, lykopen, D-vitamin och omega-3 i kroppen får vi också ett bättre solskydd. Ett solskydd som kommer inifrån hjälper till viss del kroppen att skydda sig mot solens strålar så att vi inte bränner oss berättar Kureras hudexpert Johanna Bjurström som här tipsar om bästa näringen för sommarhuden.

 

Studie: Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Forskning

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär, enligt en färsk svensk studie. Studien är den första någonsin som studerar sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.

Svensk bok om mat för diabetiker internationellt prisad

Kost

Den svenska kokboken "Låt bönor förändra ditt liv" skriven av bland andra Patrik Olsson som driver bloggen Smarta diabetiker, vann nyligen utmärkelsen årets specialkokbok i en prestigefull internationell tävling. Att lägga till bönor i kosten har gjort under för Patrik som med böckerna vill dela med sig av sina upptäckter.

Havtornsspray hjälper torra ögon

Naturlig hälsa

Extrakt från havtorn kan lindra torra, grusiga och kliande ögon – det vet vi. Men hittills har extraktet tagit omvägen via matsmältningen för att ge effekt. I en ny studie har försökspersoner fått prova spray baserad på havtornsolja direkt på ögonlocken. "Torrheten och tröttheten i ögonen minskade signifikant", säger Petra Larmo, forskaren som ledde studien.

 

Karin Björkegren Jones uppmaning till politikerna: “Lyssna på kvinnorna”

Politik

2017 gav regeringen ett uppdrag att kartlägga så kallad alternativ- eller komplementär medicin – KAM. I mars i år kom ett utlåtande med flera förslag på förändringar. Medlemmar i utredningen har även i olika debattartiklar gått ut och begärt att åldersgränsen för att bli behandlad ska höjas samt att omfattningen av den så kallade kvacksalverilagen utökas. Kritiska röster vill att man går ännu längre och helt förbjuder all vård som inte är vetenskapligt beprövat och många fruktar nu att möjligheten att välja vårdform kommer inskränkas ytterligare. En av dem är Karin Björkegren Jones som bland annat har goda erfarenheter av att bli behandlad på den numera stängda Vidarkliniken.

Nu sover Kent gott om natten

Hälsa

Kent Hernsell har alltid sovit oroligt. Redan som liten pojke gick han i sömnen, pratade för sig själv och flyttade runt grejer. Efter en orolig natt kände han sig aldrig utvilad på morgonen. Sedan han börjat äta ett tillskott med rogivande och stressreducerande örter och aminosyran GABA når han äntligen djupsömnen – och vaknar utvilad.

Det här visste du inte om ärtor

Kost

Förutom att vara goda, har ärtor många hälsoegenskaper. Bland annat har de en viktiga roll för aptitkontrollen, de har även ett högt  proteininnehåll. Visste du förresten att ärtan inte är en grönsak?

“På liv och död – hur du hittar styrka när livet stormar”

Krönikan

Hur kan man hitta styrkan mitt i allt när livet bjuder på rejäl uppförsbacke kantat med orimliga utmaningar,? Och vad händer om man själv mitt i stormen blir sjuk, och tappar fotfästet? Om det skriver Tanja Dyredand, coach och yogalärare i denna krönika där hon berättar om sin tuffa start på sommaren och delar med sig av stärkande och dyrköpta tips. 

Hållbart odlad fisk för en hållbar framtid

Naturlig hälsa

Många vilda fiskbestånd är hårt utnyttjade, och ska vi fortsätta att äta fisk som idag krävs det ännu större satsningar på odlad fisk. Det har ett danskt företag tagit fasta på med sin hållbara odling av regnbågsöring. Av fiskspillet tillverkar de sedan högkvalitativa kosttillskott, under varumärket Nordbo, i form av omega-3 och kollagen.

 

stråväska på stranden med hatt och solglasögon

7 måsten för sommarnecessären

Hud

Äntligen sommar! Men med sol och lata dagar följer också otrevligheter som fästingar, skrubbsår och solsveda. Här är skönhetsexperten Johanna Bjurströms bästa tips på produkter att packa ner i sommarnecessären.

Korianderdoftande grönkålspesto

Recept

En härlig variant på pesto får du med detta recept, istället för basilika har man använt färsk koriander, de klassiska pinjenötterna mixas med ljuvliga cashewnötter. Och som kronan på verket – näringstätt grönkålspulver.

Pollen ger naturlig hjälp mot svettningar och vallningar

Hälsa

Nästan en miljon svenska kvinnor, 880 00 för att vara exakt, befinner sig varje dag i övergångsåldern. Ungefär en av tio behöver hjälp av östrogenbaserade läkemedel. För övriga finns en väldokumenterad möjlighet att bli av med svettningar, vallningar och sömnbesvär – genom en helt naturlig pollenbehandling.

 

Därför ska du dricka benbuljong

Kost

Hört talas om benbuljong? Ordet har florerat några år nu och omtalats som någonting vidunderligt nyttigt. Men är det verkligen det? I så fall varför? Och vad tusan är egentligen benbuljong? Kurera frågade fyra kost- och näringsnördar om saken. Här är deras svar.