halsomassan Kristin McKensie

Årets hälsohändelse satsar på återhämtning och rolig träning

Alkoholfritt, återhämtning och rolig träning är några av höjdpunkterna på årets hälsomässa. Kurera har växlat några ord med Kristin McKechnie projektledare på Stockholmsmässan och ansvarig för årets stora hälsohändelse – mässan "Allt för hälsan" som går av stapeln 9 november.

Precis som traditionen bjuder blir det stor mässa i hälsans namn på Stockholmsmässan i Älvsjö även i år. Bland annat står rolig träning, återhämtning och sköna alkoholfria drinkar i fokus. Som Kureraläsare har du dessutom möjlighet att gå till rabatterat pris, klicka här för att ta del av erbjudandet.

 

Vad satsar ni extra på i år?
– Då vi har flera olika områden så finns det några olika satsningar i år. Vi har en hel del fokus runt återhämtning. Hur dagens sätt att leva leder till stress hos människor, en stress som inte nödvändigtvis behöver vara skadlig om man ser till att återhämta sig tillräckligt och på rätt sätt.

På träningssidan satsar mässan på lustfylld träning berättar Kristin.
– Träning som inte lägger ytterligare ett "måste" på din lista. Till exempel har vi en hel del dans på schemat med supersköna The House Fitness som tagit fram glada danskoncept under #vägratråkigträning.

Några nyheter? Hur skiljer sig mässan från tidigare år?
– Vi är jätteglada för årets samarbete med Richard Man, sommelier och bartender som bland annat startat upp barkonceptet på Fotografiska museet. Vi bygger upp en skön oas som vi kallar Reload Bar med sköna sittplatser, DJ, mat och goda alkoholfria drinkar med recept av Richard. Richard kommer även finnas på plats vid ett par tillfällen för att blanda drinkar och prata med våra besökare. Självklart finns hans bok "Alkoholfritt till maten" att köpa på plats.

LÄS OCKSÅ: Slut på ursäkterna – nu kan även alkoholfritt vara en smakupplevelse

Vad hoppas du besökarna ska ta med sig?
– Att hälsa är kul och lustfyllt, det behöver inte handla om uppoffringar och måsten. På Allt för Hälsan kan våra besökare prova på en mängd olika tränings-, yoga- och löparpass, lyssna på experterna och träffa profilerna som ger handfasta tips inom alltifrån mat och träning till återhämtning och psykisk hälsa. Här får du möjligheten att botanisera runt för att hitta vad som är lustfylld hälsa just för dig.

 

LÄS OCKSÅ: Träna säkert med aktiv återhämtning

Ni har ju tidigare samarbetet med Fitnessmässan, kommer träning ta större plats på årets mässa nu när den inte längre anordnas samtidigt?
– Vi har fullt program på vår träningsscen Aktivitetslabbet och under lördagen och söndagen anordnas Yogomove, vårt yoga- och träningskonvent som arrangeras i samarbete med Yogobe. Löparskolan kör löptekniksanalyser och workshops under dagarna tre och detsamma gäller i den öppna Yogastudion där besökarna kan prova på yoga i alla dess former. Så ja, en hel del träning blir det.

LÄS OCKSÅ: “Gör uppror mot prestationssamhället”

Starta dagen med mässan
Kristin vill slå ett extra slag för morgoneventet "Vakna med Allt för Hälsan" på öppningsdagen, fredag 9 november.
– Vi satsar nämligen igång hela helgen redan innan vi slår upp dörrarna till själva mässan. Vid kvart i nio drar vi igång med ett skönt yogaflowpass signerat fantastiska Ulrica Norberg och på det följer ett sprudlande Shake & Drumpass med coola The House Fitness. Kan man inte gå på mässan just den dagen rekommenderar jag ändå denna sköna morgonaktivitet, varför inte på väg till jobbet? DJ, goodiebag och skön morgonstämning utlovas.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Mysig uteplats

Så pimpar du uteplatsen

Trädgård

Med mer tid hemma i sommar så är det hög tid att lägga lite extra krut på uteplatsen. Här tipsar trädgårdsmästaren Angelica Lindberg hur du dammar av terassen och förvandlar den till en prunkande sällskapsyta där du vill hänga med nära och kära.

Grodda – både klimatsmart och nyttigt!

Eko/miljö

Linser, bönor och frön är näringsrik, billig och inte minst klimatsmart mat. Men visste du att de faktiskt blir ännu nyttigare om du groddar dem? Groddning gör nämligen att våra tarmar lättare tar upp näringen ur baljväxter. Här bjuder vi på en liten groddskola!

Så stoppade Norge utbrott av covid-19 på äldreboende

Äldre

Sverige har just nu flest antal döda i covid-19 räknat per invånare. Majoriteten är äldre äldre, det vill säga personer över 80 år. Ungefär en av tio patienter vid Stockholms äldreboende som fått covid-19 har fått sjukhusvård. Av äldre som vistats på sjukhus har sju av tio tillfrisknat, men av de som fick stanna kvar på boendet dog majoriteten. I Norge tog man en annan väg än Sverige för att stoppa utbrott vid äldreboende.

 

Vinn-Lisen-Sundgren_vilda_vaxter

Tävla och vinn boken “Äta vilda växter”

Tävling

Sugen på att lära dig mer om naturens skafferi, men känner dig osäker på vad som är ätligt eller inte? Var med och tävla och vinn boken "Äta vilda växter" av örtspecialisten och naturfilosofen Lisen Sundgren. Här bjuder hon på massor av kunskap kring ätbara (och giftiga) råvaror i naturen.

vilda-vaxter-skola-harsyra

Vilda växter-skola: harsyra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar guidar dig genom skogens skafferi. Här tipsar hon om tre olika sätt att tillaga c-vitaminbomben harsyra.

vilda-vaxter-skola-myskmadra

Vilda växter-skola: myskmadra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar kommer att guida dig genom skogens skafferi. Först ut: doldisen myskmadran - en säreget doftande ört som signalerar att våren har kommit.

 

7 tips till dig som vill skaffa valp i coronatider

Husdjur

Våren 2020 slår rekord i efterfrågan på valpar i Sverige. I coronakrisen har många plötsligt tid att ta hand om en ny fyrbent familjemedlem och vi upplever en "valpboom". Vad ska man tänka på som ny hundägare – hur långa köer är det för att få en valp – och vilka risker finns det med att skaffa hund just nu?

Melonrulltårta till mor

Recept

Fira alla fantastiska mammor med en oemotståndligt mumsig melonrulltårta på Mors dag! Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Ashwagandha – hjälp till återhämtning och fokus

Hälsa

Utan stressrespons skulle vi inte klara av att ta oss igenom dagen. Stressresponsen hjälper oss att hantera utmaningar och förändringar – både fysiska och psykiska. Men det är lätt att stresspåslaget fortsätter när vi kommer hem från jobbet. Örten ashwagandha kan dämpa stressen, det visar flera studier.  

 

Hjälp vid IBS och problemmage

Hälsa

Nästan var femte svensk lider av IBS – Irritable Bowel Syndrome. Det är en funktionell störning i tarmen som ger upphov till olika problem. Magsmärtor, förstoppning, svullnad och diarré är vanliga symtom. Att anpassa kosten efter magen är a och o. Och för att hjälpa till ännu mer kan probiotika ge en ännu bättre fungerade mage- och tarm.

Gör din egen kombucha

Drycker och smoothies

I Asien har kombucha sannolikt druckits i mer än tusen år, men i Sverige fick kombucha sitt stora genomslag för drygt tio år sedan.  Kombucha framställs genom fermentering av te, socker och en bakteriekultur. Det är enkelt och kul att göra själv. Skaffa en scoby och gör din egen kombucha.

 

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.