Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

kureras-skonhetspanel-testar-naturliga-solskydd

Kureras skönhetspanel testar: Naturliga solskydd

Det är mycket att tänka på för att få ett effektivt skydd mot försommarens starka strålar.
Här har Kureras skönhetspanel testat några naturliga solskydd – och valt ut en favorit.

Det säkraste och effektivaste sättet att skydda sig mot solen är så klart att undvika solen mitt på dagen och att bära kläder som skyddar. Men om man ändå vistas i solen är det viktigt att använda solskydd. Och gärna ett utan onödiga kemikalier. Här har Kurera testat fem naturliga solskydd och kommit fram till en favorit. Obs - Skönhetspanelen har inte testat själva solskyddet, utan hur krämerna känns, doftar och hur de går in i huden.

LÄS OCKSÅ: 5 skäl att välja bort kemiska solskydd

Bioregena_solskyddBioregena Sunscreen Face & Body SPF 30 90 ml 199-249 kr
Vad den lovar: “Ger ett högt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Krämen innehåller arganolja och kokosolja som vårdar huden. Hypoallergen formula som passar både normal och känslig hud”.

 

Vad panelen tycker: En vit, tunn mjölk som först ser ut att bli vit men som är väldigt lätt att smörja in och som snabbt går in i huden utan att lämna en vit hinna eller kladda. Härlig och glad doft av arganolja och kokos som väcker sommarlängtan! Doften förändras dock något efter ett tags användning. Bra att den är hypoallergen då den passar känslig och reaktiv hud. Kul och bra förpackning som känns ny, pumpsprej i tubformat, och lätt att ta med sig i handväskan.
Någon ur panelen tycker att sprejen fördelas lätt – en annan tycker att den skvätter åt olika håll när man doserar. Bonus att det är en korallvänlig produkt!

LÄS OCKSÅ: Kureras hudexpert: “Ät dig till ditt solskydd!”

Dr Sannas solskydd SPF 20 100 ml 249 krDr Sannas_solskydd
Vad den lovar: “Ett fysikaliskt mineralbaserat, veganskt solskydd med zinkoxid som reflekterar bort de skadliga UVA- och UVB- strålarna från solen. Vattenfast och innehåller jojobaolja, raw kokosolja och probiotika”.

Vad panelen tycker: Smal tub med snäpplock med diskret, nästintill obefintlig doft, vilket kan vara en fördel om man ska använda den dagligen. Krämen har en konsistens av en tjockare pasta och delar av panelen tycker att krämen är svårfördelad och att det tar ett tag innan den vita färgen smälter in i huden, och att den klumpar ihop sig. Efter att den gått in i huden består ett litet blänk, men ingen vit hinna.
Krämen behåller fuktigheten i huden, upplevs som långtidsverkande och verkar stanna då den lägger ett litet skyddande lager på ytan.

LÄS OCKSÅ: Så boostar du huden för solen – både inifrån och utifrån

Rosenserien_solskyddRosenserien solskydd med karoten SPF 6 100 ml 199-265 kr
Vad den lovar: “Solskyddskräm för kropp och ansikte som ger skydd, vårdar och återfuktar din hud. Basen är rättvisemärkt aloe vera gelé som tillför fukt och vårdar huden. Solkrämen innehåller även omegafetter och vegetabiliska oljor som stärker och skyddar din hud. Fräsch doft av tranbär.”

Vad panelen tycker: En vit, lagom tunn kräm med klassisk Rosenseriendoft, dock inte lika intensiv som en del andra Rosenserien-produkter, vilket en ur panelen ser som en fördel. Blir vit i ansiktet vid insmörjandet, så det gäller att hålla koll runt näsvingar och liknande att krämen verkligen gått in. Krämen återfuktar samtidigt som den skyddar och lämnar därefter ingen vit hinna. Dock upplever några ur panelen den som lite kletig i konsistensen.
Har inte känslan av solkräm, vilket är ganska skönt och gör att man gärna använder den till vardags. ”En kräm som jag skulle kunna använda dagligen, för känslan i krämen”, säger en ur panelen.

LÄS OCKSÅ: Naturlig hjälp vid pigmentfläckar

Annmarie Börlind Sun spray SPF 20 100 ml 239-310 krBörlind_solskydd
Vad den lovar: “Innehåller algextrakt från en brunalg som växer vid havsytan, ständigt utsatt för UV-ljus. Den har därför utvecklat en egen mekanism som skyddar cellernas DNA från UV strålarnas skadliga inverkan. Tillsammans med E-vitamin och pro-vitamin B5 motverkar det hudens för tidiga åldrande."

 

Vad panelen tycker: En nästan genomskinlig, fet och oljig kräm som känns som en typisk solkräm och snabbt smälter in i huden utan att lämna någon vit färg. Lyxig känsla och parfymaktig men ändå behaglig och fräsch doft. Något för starkt parfymerad tycker en ur panelen. Lämnar en lätt fuktig yta och en välgörande känsla utan att vara kladdig. Dock är den för fet och doftar för starkt för att passa i ansiktet och man får vara försiktig med att sätta på sig kläder direkt efteråt. ”Mycket bra för en torris som jag”, säger en ur panelen.

LÄS OCKSÅ: Hudexperten: “Vi måste lära oss sola smart”

Lovea_solskyddLovea Sun spray 30 SPF 100 ml 139-169 kr
Vad den lovar: ”Är en fuktgivande solkräm med hög solskyddsfaktor. Innehåller ett 100 procent fysikaliskt solfilter som effektivt skyddar huden mot solens farliga UVA/UVB-strålar. Solskyddet är vattenresistent och har en naturlig Monoi-doft." Ska enligt innehållsförteckningen inte användas på barn under tre år.

Vad panelen tycker: Bra och enkel pumpsprej med en lätt, tunn mjölkig lotion som doftar både blommigt och av citrus och passar för en dag på stranden. Någon ur panelen tycker dock att doften är för kraftig och örtig för att passa optimalt för känslig hud och känsliga näsor.
Krämen är lätt att applicera, försvinner snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad och utan någon vit hinna. Minus att den inte passar för barn under tre år.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

ek

Ekved kan hjälpa kroniskt trötta

Övrigt

Från franska ekar utvinns ett vattenextrakt som ger extra energi till mitokondrierna – cellens eget kraftverk. Studier har visat att sömnproblem och kronisk trötthet blivit bättre av extraktet. Även fullt friska sportande personer gynnades – där visade rapporter att muskelmassan ökade och återhämtningen gick snabbare.

man och kvinna skrattar

Örten som höjer mannens aptit på livet

Naturlig hälsa

Att känna sig stark, frisk och ung länge – det vill nog alla. Men med ökad ålder blir de allra flesta lite tröttare. Mineraler och växter från naturens apotek kan hjälpa oss att behålla en hel del av ungdomens styrka lite längre. Men finns det något som kan bidra till att mannen kan bibehålla sin ungdoms nivåer av testosteron längre? Kurera frågade örtexperten Jan G Bruhn.

kvinna knyter sko

Så blir din konditionsträning effektivare

TRÄNING

Att ha en livsstil som innefattar olika former av fysisk aktivitet är enormt viktigt för hälsan. Vissa ser fram emot sina träningspass medans andra gör det med sviktande motivation, och för att man måste. För att få mycket ut av sin konditionsträning kan man effektivisera den.

Fyra vänner ler och håller om varandra

Psykologen: så hittar och behåller du goda vänner

Mental hälsa

Forskning visar tydligt att starka relationer till andra gör oss lyckliga och ger längre och friskare liv. Ändå har vi en förmåga att underskatta och bortprioritera våra vänner. Men vad kännetecknar en god vänskapsrelation? Och hur skapar vi och bibehåller goda vänskaper över tid?  Bokaktuella psykologen Frida Andersson svarar.

 

Tareq Taylor

Tareq Taylor: ”Jag blev sjuk av skräpmat”

Hälsa

Vare sig mobbingen i barndomen, för mycket skräpmat eller en bruten nacke har kunnat stoppa Tareq Taylor från att leva sin dröm – att vara ”njutningsleverantör”, som han själv kallar kockyrket. Hans önskan är att beröra i allt han gör och få folk att må bra. Men han vill se en ny definition av begreppet hälsa.                           

Rotfruktslasagne med bönor

Tareq Taylors enkla rotfruktslasagne

Recept

Rotfrukter hör hösten till, och lasagne är både perfekt vardagsmat och rejäl "comfort food" när vinden viner utanför knuten. Denna smakrika vegetariska lasagne är signerad tv-aktuella stjärnkocken Tareq Taylor.

De har startat en klubb som motverkar utbrändhet

Mental hälsa

Många av oss  försöker hinna med "allt" i en hektisk vardag, och har samtidigt glömt hur man har en hobby, är kreativ och "leker" som vuxen. Vi tappar kontakten med oss själva och andra och hittar inte ro och livsbalans. Det ville Julia Hagnäs och Lindsay Hedenskog ändra på och startade något som de själva behövde – en klubb som motverkar utbrändhet.

 

 

Montage: Lotta Lagerberg och närbild på dansande fötter

Krönika: “Du passar inte in här!”

Krönikan

Det här är den sista delen i en krönikeföljetong, där vi fått följa Lotta Lagerberg på sin dansskola för 40-plussare under coronapandemin. På dag tre kommer hon till en avgörande insikt. Med dessa krönikor vill Lotta belysa gruppdynamik, utanförskap och fenomenet "vi och dom".

Kvinna sover

Problem att sova? Så här kan du göra

Hälsa

En av tre svenskar lider av sömnsvårigheter då och då. Det kan vara allt från insomningsproblem eller att vakna och inte kunna somna om. Att inte få tillräckligt med sömn påverkar vår hälsa negativt. Det finns mycket du kan göra för att sova bättre.

tonåring avvisar förälder

Guiden som ska minska på bråken mellan tonåringar och föräldrar

Barn

När tonåringar bråkar är det en form av frigörelse från föräldrarna i kombination med hormonsvängningar och kroppsliga förändringar. Men tonårsbråken är inte alltid lätt för föräldrarna. Därför har organisationen Mind och Apoteket hjärtat tagit fram en guide som ska göra det lättare att navigera när bråken uppstår.

 

Dansgrupp

Krönika: “Att våga ta sin plats”

Krönikan

I denna krönika, som är andra delen av tre i en krönikeföljetong, får vi följa Lotta Lagerberg på dag två av sin dansskola för 40-plussare, där hon kämpar för att våga ta sin plats i en redan sammansvetsad grupp. Med sina krönikor vill Lotta belysa problem som utanförskap, utfrysning och "vi och dom".

flicka gränser i sand

Bakterier bygger barns immunförsvar

Barn

Det är viktigt med god handhygien, speciellt i dessa virus- och pandemi-tider. Men det finns faktiskt gånger vi kan stanna upp och tänka efter runt handhygien. För att barn ska kunna utveckla ett starkt immunförsvar krävs att de blir utsatta för mikrober av olika slag.

 

kvinna tränar framför datorn

Så här lätt får du en starkare kropp

TRÄNING

Efter att vi passerat 45 förändras kroppen och utsätter man inte den för påfrestningar så tappar du lättare muskulatur. Det påverkar oss på så sätt att vi orkar mindre,  får en sämre balans och därmed riskerar att göra illa oss om vi ramlar.  Det är viktigt att se till att belasta musklerna. Har du ett stillasittande jobb och inte cyklar eller går till ditt arbete bör du lägga in tre styrkepass i veckan samt se till att röra på dig en halvtimma varje dag.

ung glad kvinna sträcker upp händerna

D3 och zink minskar risken att insjukna i covid-19

Hälsa

Nya analyser visar att risken för att insjukna i covid-19 ökade med 90 procent vid brist på D3 och zink. Rapporten visade också att D3 och zink ger ett starkt skydd mot svårare symtom för den som insjuknat i covid-19. Det skriver Nordic Nutrition Councils på sin hemsida.

Paranötter i en skål

Därför är paranötter så nyttiga

Kost

Paranötter är inte bara goda, det är riktigt hälsosamma också. Förutom att de innehåller vitaminer och mineraler så är halten av nyttiga fetter hög. Äter du en paranöt per dag så får du i dig dagsdosen av selen.

Mat som mättar under hösten

Kost

På vintern är det gott med varm mat som mättar. Undvik de snabba kolhydraterna, som lätt lägger sig runt midjan. Lär dig att äta rätt, och håll dig mätt länge. Det finns en hel del bra mat som gör kroppen nöjd och mätt – utan att du konsumerar en massa kalorier. Här kommer några livsmedel.