Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

kureras-skonhetspanel-testar-naturliga-solskydd

Kureras skönhetspanel testar: Naturliga solskydd

Det är mycket att tänka på för att få ett effektivt skydd mot försommarens starka strålar.
Här har Kureras skönhetspanel testat några naturliga solskydd – och valt ut en favorit.

Det säkraste och effektivaste sättet att skydda sig mot solen är så klart att undvika solen mitt på dagen och att bära kläder som skyddar. Men om man ändå vistas i solen är det viktigt att använda solskydd. Och gärna ett utan onödiga kemikalier. Här har Kurera testat fem naturliga solskydd och kommit fram till en favorit. Obs - Skönhetspanelen har inte testat själva solskyddet, utan hur krämerna känns, doftar och hur de går in i huden.

LÄS OCKSÅ: 5 skäl att välja bort kemiska solskydd

Bioregena_solskyddBioregena Sunscreen Face & Body SPF 30 90 ml 199-249 kr
Vad den lovar: “Ger ett högt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Krämen innehåller arganolja och kokosolja som vårdar huden. Hypoallergen formula som passar både normal och känslig hud”.

 

Vad panelen tycker: En vit, tunn mjölk som först ser ut att bli vit men som är väldigt lätt att smörja in och som snabbt går in i huden utan att lämna en vit hinna eller kladda. Härlig och glad doft av arganolja och kokos som väcker sommarlängtan! Doften förändras dock något efter ett tags användning. Bra att den är hypoallergen då den passar känslig och reaktiv hud. Kul och bra förpackning som känns ny, pumpsprej i tubformat, och lätt att ta med sig i handväskan.
Någon ur panelen tycker att sprejen fördelas lätt – en annan tycker att den skvätter åt olika håll när man doserar. Bonus att det är en korallvänlig produkt!

LÄS OCKSÅ: Kureras hudexpert: “Ät dig till ditt solskydd!”

Dr Sannas solskydd SPF 20 100 ml 249 krDr Sannas_solskydd
Vad den lovar: “Ett fysikaliskt mineralbaserat, veganskt solskydd med zinkoxid som reflekterar bort de skadliga UVA- och UVB- strålarna från solen. Vattenfast och innehåller jojobaolja, raw kokosolja och probiotika”.

Vad panelen tycker: Smal tub med snäpplock med diskret, nästintill obefintlig doft, vilket kan vara en fördel om man ska använda den dagligen. Krämen har en konsistens av en tjockare pasta och delar av panelen tycker att krämen är svårfördelad och att det tar ett tag innan den vita färgen smälter in i huden, och att den klumpar ihop sig. Efter att den gått in i huden består ett litet blänk, men ingen vit hinna.
Krämen behåller fuktigheten i huden, upplevs som långtidsverkande och verkar stanna då den lägger ett litet skyddande lager på ytan.

LÄS OCKSÅ: Så boostar du huden för solen – både inifrån och utifrån

Rosenserien_solskyddRosenserien solskydd med karoten SPF 6 100 ml 199-265 kr
Vad den lovar: “Solskyddskräm för kropp och ansikte som ger skydd, vårdar och återfuktar din hud. Basen är rättvisemärkt aloe vera gelé som tillför fukt och vårdar huden. Solkrämen innehåller även omegafetter och vegetabiliska oljor som stärker och skyddar din hud. Fräsch doft av tranbär.”

Vad panelen tycker: En vit, lagom tunn kräm med klassisk Rosenseriendoft, dock inte lika intensiv som en del andra Rosenserien-produkter, vilket en ur panelen ser som en fördel. Blir vit i ansiktet vid insmörjandet, så det gäller att hålla koll runt näsvingar och liknande att krämen verkligen gått in. Krämen återfuktar samtidigt som den skyddar och lämnar därefter ingen vit hinna. Dock upplever några ur panelen den som lite kletig i konsistensen.
Har inte känslan av solkräm, vilket är ganska skönt och gör att man gärna använder den till vardags. ”En kräm som jag skulle kunna använda dagligen, för känslan i krämen”, säger en ur panelen.

LÄS OCKSÅ: Naturlig hjälp vid pigmentfläckar

Annmarie Börlind Sun spray SPF 20 100 ml 239-310 krBörlind_solskydd
Vad den lovar: “Innehåller algextrakt från en brunalg som växer vid havsytan, ständigt utsatt för UV-ljus. Den har därför utvecklat en egen mekanism som skyddar cellernas DNA från UV strålarnas skadliga inverkan. Tillsammans med E-vitamin och pro-vitamin B5 motverkar det hudens för tidiga åldrande."

 

Vad panelen tycker: En nästan genomskinlig, fet och oljig kräm som känns som en typisk solkräm och snabbt smälter in i huden utan att lämna någon vit färg. Lyxig känsla och parfymaktig men ändå behaglig och fräsch doft. Något för starkt parfymerad tycker en ur panelen. Lämnar en lätt fuktig yta och en välgörande känsla utan att vara kladdig. Dock är den för fet och doftar för starkt för att passa i ansiktet och man får vara försiktig med att sätta på sig kläder direkt efteråt. ”Mycket bra för en torris som jag”, säger en ur panelen.

LÄS OCKSÅ: Hudexperten: “Vi måste lära oss sola smart”

Lovea_solskyddLovea Sun spray 30 SPF 100 ml 139-169 kr
Vad den lovar: ”Är en fuktgivande solkräm med hög solskyddsfaktor. Innehåller ett 100 procent fysikaliskt solfilter som effektivt skyddar huden mot solens farliga UVA/UVB-strålar. Solskyddet är vattenresistent och har en naturlig Monoi-doft." Ska enligt innehållsförteckningen inte användas på barn under tre år.

Vad panelen tycker: Bra och enkel pumpsprej med en lätt, tunn mjölkig lotion som doftar både blommigt och av citrus och passar för en dag på stranden. Någon ur panelen tycker dock att doften är för kraftig och örtig för att passa optimalt för känslig hud och känsliga näsor.
Krämen är lätt att applicera, försvinner snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad och utan någon vit hinna. Minus att den inte passar för barn under tre år.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Doktor känner på patients hals

Så kan du påverka din sköldkörtel

Hälsa

En halv miljon svenskar har diagnostiserats med sköldkörtelsjukdom. Det vanligaste är en underfunktion i sköldkörteln och åtta av tio som drabbas är kvinnor. Den kinesiska medicinen ställer ingen diagnos när det kommer till sköldkörteln. Det ser symtomen som brister av vitala substanser. Kurera pratade med Diamantis Koukouvinos som är naturläkare i kinesisk medicin om hur han behandlar sina patienter med sköldkörtelrubbningar.

Matrester på en köksbänk med en stekpanna och en röd kastrull i bakgrunden

Zero waste – så nollar du ditt matavfall i köket

Eko/miljö

Hela 200 000 ton onödigt matsvinn produceras av de svenska hemmen varje år. Och 224 000 ton hälls ut i avloppet. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att återvinna mat och bli mer kreativa i vår matlagning, för att vända trenden, det menar bokaktuella Karin Bohlin - som också bjuder på ett smarrigt "restrecept".

 

kvinna som håller blommor framför underlivet

Tvättar du underlivet rätt?

Hälsa

Besvär i underlivet är ett problem hos många kvinnor som vi sällan pratar om. Irritation som torrhet, klåda och svamp kan påverka humör som samliv. Hur tvättar du själv ditt underliv? Med vatten, tvål eller en duschgelé? Det ska du inte göra! Rätt intimvård kan återställa balansen i underlivet och du kan bli kvitt dina besvär.  

3 burkar med kosttillskott

Tävla och vinn i Kureras julkalender

Julkalender

Det lackar mot jul – och vad är då bättre än vakna varje morgon till en julkalender? I år har vi på Kurera laddat kalendern med allt från nyttiga vitaminer och välgörande kosttillskott till hudvård och konsultationer av våra experter. Varje morgon mellan 1 december och ända fram till julafton öppnar vi en ny lucka och ger dig en ny chans att vinna! Luckan öppnas klockan 05.30 och stängs vid midnatt.

porträttbild kvinna

Hög dos C-vitamin håller Camilla frisk

Hälsa

Camilla Eide jobbar som butiksbiträde och har en son som precis börjat förskoleklass. Hon exponeras med andra ord mycket för virus och bakterier. För att slippa förkylningar är Camilla noga med vad hon äter. För ett år sedan började hon ta en C-vitamin som stannar i kroppen under ett dygn, för att hålla sig frisk. 

kvinna som håller sig för magen

Låt bitterörter lugna orolig mage

Hälsa

Har det blivit för mycket av det goda? Tillfälliga besvär med magen drabbar alla någon gång. Lugn, det finns enkel och naturlig hjälp. Och snabb! Bitterörter är första hjälpen för matsmältningssystem som hamnat i obalans.

 

Rödvit katt tittar på chokladmuffins i granris

Så märker du om din katt fått chokladförgiftning

Husdjur

Temadagen Kattens dag infaller samma dag som första advent varje år, alltså söndag 29 november! En dag att både fira och uppmärksamma de älskade fyrbenta vännerna och adventsmysa. Men tänk på att hålla praliner eller rawfoodbollar med kakao borta från din katt – den kan nämligen drabbas av chokladförgiftning om den äter kakao.

nypon buskar

Nypon dämpar värken i lederna

Hälsa

Artros är vår vanligaste kroniska sjukdom, och inflammation i lederna kan ge smärtor som begränsar vardagen. Men det finns flera naturliga ämnen som kan få värken att avta, som nypon och vitamin C – och kondroitin från nötkreatur. Kurera har talat med smärtläkaren Bo Dettner om naturlig smärtlindring för ledbesvären.

ben

Hjälp mot kryp i benen

Hälsa

Det pirrar, kryper och smärtar i benen – och sömnen blir lidande. Restless legs är en pina för den som drabbas. Ny spännande forskning visar att spårämnet selen kan hjälpa vid lätta till medelsvåra symtom. Kurera har pratat med Jan Ulfberg, docenten och specialistläkaren som forskat på restless legs i 30 år och sett patienter bli hjälpta.

 

två kvinnor kör plankan

Vad är bäst? Kondition- eller styrketräning

Hälsa

Vi som gillar att träna pratar gärna länge och ofta om vad som är bästa sättet att träna. Är det styrketräning eller kanske konditionsträning? Färsk forskning visade att båda sätten är bra, men på olika sätt. Vill du slippa typ 2 diabetes ska du förbättra konditionen, men för viktnedgång och andra sjukdomar är valet inte lika uppenbart.

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

 

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!